Ömer Dinçer'den, Karaman'daki vakfa tepki

Ömer Dinçer'den, Karaman'daki vakfa tepki

Ömer Dinçer'den, Karaman'daki vakfa tepki. Ömer Dinçer, Karaman'da yaşanan olayla ilgili olarak "Vakıf hesap vermelidir" dedi.

Ömer Dinçer'in Habertürk Gazetesindeki yazısı

SUÇ VE SUÇLULAR UNUTULMAMALI

Ortalık toz dumanken, bu çirkin işin esas faili ve diğer suçluları unutulmamalı. Şimdi geç de olsa suça ve suçluya dönülmeli ve ilgili bütün sorumlulara hesap sorulmalı.

Mağdur olan çocuklarımızın acısını kendi çocuğumuza yapılmış gibi hissettiğimizi sadece sözlerimizle değil, hesap sorarak ve hesap vererek de gösterelim.

Gerçi, kendi sürecine bırakılmış olsa olay çözülme sürecine girmişti.

Hiç şüphesiz yargı görevini en iyi şekilde yapacaktır. Süreç hızla devam ediyor. Umarım örnek bir tavırla yargı ilk duruşmada en ağır cezayı verir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, gerekli denetimlere başlamış.

Valilik, derneğe müfettiş göndermiş ve iki kuruma ait evleri kapatmış.

Ancak bu noktada yapılanlar yetmez, hem yurtları açan hem de açılmasına göz yuman yöneticilere de hesap sorulmalıdır. Ayrıca tüm ülkedeki benzer yurtlar incelenmeli ve hukuka aykırı bir durum varsa gereği yapılmalıdır.

Vakıf suçu ve suçluyu kınamakla yetinmemeli, açtıkları yurtlarda kendilerine emanet edilen çocukların yüklediği sorumluluğun farkında olmayan temsilcilerine hesap sormalıdır. Uzun zaman devam eden tacizleri görmeyen, öğretmen seçerken ehliyet ve kişilik analizi yapmayan kişilerin yerinde kalması, sorumsuzluğu onaylamak anlamına gelir. Hatta sadece Karaman şubesinde değil, tüm birimlerinde taşıdığı sorumluluğun yükünü kaldıramayacak olanları gözden geçirmelidir.

Karaman'ın önderleri, gelişmiş ekonomisi, sakin ve dengeli hayatı, güzel ve güzide insanları ile şehrin adının bu talihsiz olayla birlikte anılmasına rıza göstermemelidir.

Halil Cibran bir şiirinde "Bir ağacın en tepesindeki dalının en uçundaki yaprağında bir sararma varsa eğer, bu sararmaya karşı ağacın köklerinin sessiz bir tasvibi vardır" diyor.

Herkes başını ellerinin arasına almalı ve başkasının yaptığı hatayı değil, kendi hatasını düşünmelidir.

Haber Türk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum