"Ömerler buradalar ve hep beraber Ömerlere sahip çıkmak lazım "

"Ömerler buradalar ve hep beraber Ömerlere sahip çıkmak lazım "

Ülkemizin en önemli bürokratlarından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ göreve geldiği günden beri sürekli belirli bir kesim tarafından çeşitli haber değeri olmayan meseleler mevzu yapılarak habere konu edildi.

Ülkemizin en önemli bürokratlarından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ göreve geldiği günden beri sürekli belirli bir kesim tarafından çeşitli haber değeri olmayan meseleler mevzu yapılarak habere konu edildi.  Olmayacak şekilde haberlere mevzu edilerek görevinden aldırılamayan Sayın YAHŞİ bu sefer değişik bir mahfilden saldırıya maruz kaldı.

İyi Parti milletvekili sayın İsmail KONCUK  konuyu Meclis gündeminde dile getirdi. Sözcü gazetesinden Sayın Saygı ÖZTÜRK de gazetedeki köşesine taşıdı.  İddia o ki Sayın YAHŞİ, 400 bin liralık TÜRKCELL'in öğrencilerin eğitimi  için bir projeye  bağışladığı parayı kendisi ve akrabalarının tatilinde kullanmıştı. Hatta bu iddianın Bakanlık müfettişleri tarafından da incelendiği ve idarecilik görevinin üzerinden alınması, kademe ilerlemenin durdurulması cezası ve  hukuki sürecin  başlatılması teklifinin getirildiği belirtildi.  İzmir Valiliğinin konuya dair açıklamalarında ise olayda bir kamu zararının olmadığını ve ilgili bağışın projenin amacına uygun kullanıldığını belirtti. Kanaatimizce de olayda evrak sürecinde yaşanan ufak tefek eksikliklerden dolayı da Kınama cezası- ki her yapılan işte ufak tefek prosedür kusurları olur- tecziye edildiği belirtildi.

Bir organize faaliyet olduğu  her halinden belli olan süreçte klasik bir yönteme başvurulmuştur. İddia et, olayı çeşitli mahfillerde köpürt,  sosyal medyada hazır elemanlar vasıtasıyla gündem yap ve zihinlerde bir kir kalmasını sağla.  Hiç akıl karı mıdır ki 400 bin lira bir tatil için kullanılsın. Hatta bir firma bir protokol kapsamında bağışladığı bir paranın amacı dışında kullanılmasına müsaade eder  mi? Milli değerlerimizle kuşanmış bürokratların çeşitli mahfillerin hedefi olmasını anlıyoruz fakat aynı hadisenin içinde iş tutanlardan bazılarının oradaki varlıklarına bir anlam veremiyoruz.  Bu bir Ömer YAHŞİ meselesi değildir. Bu bir zümrenin bir birey üzerinden topluca töhmet altında bırakılma gayretidir.  Atılan twetlere  bu nazarla bakılırsa gaye daha açık seçik anlaşılacaktır. Ömer Yahşi sadece milli değerlerimizle kuşanmış bir bürokrat olduğu için hedeftir. Sayın Abdurrahim Karakoç'un dilinden soruyoruz :

Beden ölür, çürür, cana bakın siz.
Kim kiminle yürür, ona bakın siz.
Bırakın dönsün dönme dolaplar.
Haktan hakikatten yana bakın siz."

 Sayın Cumhurbaşkanımız hep diyor ya Ömerler arıyoruz efendim Ömerler buradalar ve hep beraber Ömerlere sahip çıkmak lazım değilse bu tezgahlara dayanacak Ömer kalmayacak. Sayın YAHŞİ'nin ne kadar doğru bir yolda yolcu olduğunun da delilleridir bu saldırılar. Şimdi soruyorum o güne inandıklarını beyan edenlere :  Siz mahşer gününe gelmez misiniz?

İbrahim Hakkı Celis

memurpostasi.com

İşte İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama:

İzmir Valisi Erol Ayyıldız İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin İzmir il milli eğitim müdürlüğünün girişimleri ile kuruma kazandırılan bağış ile  tatil yaptığı iddialarıyla ilgili konuştu. Ayyıldız, konuyla ilgili geniş raporun bakanlığa gönderildiğini söylerken, “Ortada bir kamu zararı yoktur. Kuruma kazandırılan bağış ile ilgili  eğitime yönelik yapılan  harcamaların tamamı yasal ve belgeli  yapılmıştır” dedi. 

EGEDESONSÖZ.  İzmir Valisi Erol Ayyıldız,  İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un gündeme getirdiği İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin müdürlüğün girişimleri ile kuruma kazandırılan bağış parasıyla tatil yaptığı iddialarıyla ilgili konuştu. TURKCELL A.Ş tarafından, Mesleki Gelişim Akademisi hesabına aktarılan 400 bin TL’nin mevzuat ve amacı dışında kullanıldığını belirten Koncuk, şartların ihlal edildiğini belirterek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u göreve çağırmıştı.

Vali Ayyıldız, söz konusu bagis ve tatil iddiasıyla ilgili valilik olarak bakanlığa kanaat raporu yazdıklarını söyledi. Ayyıldız, “Ortada bir kamu zararı yoktur. Projeyle ilgili harcamaların tamamı yasal ve belgeli yapılmıştır.  il milli eğitim müdürlüğünün girişimleri ile  Özel bir şirket milli eğitimin, egitim calismalarina ve projesine destek veriyor. Burada harcamalarla ilgili bir cok komisyon ve birim var. Kamusal olarak bakıldığında bir sorun yok. Eğitim çalışmaları kapsamında bir çok çalıştay ,eğitim semineri ve konferans gerçekleştiği gibi kurulan atölyelerde öğrencilerimizin kullanıma sunulan bir çok eğitim materyali de kazandırılmıştır. yapılan harcamalar usule uygundur ” dedi.

Vali ayyıldız İzmir il milli eğitim Müdürlüğünün  girişimleri  alınan bu bağış  öğretmen, öğrenci, eğitim çalışanı ve eğitim yöneticilerine yönelik yapılan eğitimler (sempozyum, panel, çalıştay, seminer, kurs. atölye,) bu faaliyetlerin giderleri ile bu eğitim faaliyetlere katılacak alanında uzman kişilere ödenecek eğitim ücreti, kişilere ait ulaşım , konaklama, iaşe, eğitim materyalleri, araç-gereç, donatım vb. eğitim giderlerinde harcanmasına yöneliktir ve bu doğrultuda harcamalar Valiliğimizin  onayı ile olmuştur.  Valiligimizden alınan  olurun ardından yazıda belirtilen amaca uygun şekilde ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda, kamu yararı gözetilerek, eğitim kalitemizi geliştiren ve ekonomiklik ilkesi doğrultusunda harcanmıştır.

Bu bağış kapsaminda yapılan her bir eğitim çalışması ve işlemler  için de ayrı ayrı valiligimizden  onayları alınmıştır. Yapılan tüm çalışmalarına ilişkin haberlere, gazetelerden ve internet sitelerinden, İzmir il milli eğitim  müdürlüğünün  kurumsal internet sitesinden, kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

 Alınan tüm eğitim materyalleri TİF’e kayıtları yapılmış olup ilgili birimler tarafından kullanılmakta ve öğrencilerimiz eğitim çalışmalarında yararlanmaktadır. Faaliyetlere ilişkin tüm işlemler gerekli yasal mevzuat doğrultusunda oluşturulan ilgili komisyonlar marifetiyle gerçekleştirilmiş ve tüm işlemler faturalandırılmış, işlemlere ait ödemeler banka yoluyla gerçekleştirilmiştir.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’nin ailesini tatile gönderdiği iddiası asılsız ve  mesnetsiz bir iftiradır. Söz konusu iddia, Müdürlüğümüzce Strateji Planlama Çalışması olarak planlanan ve ilimizdeki eğitim çalışmalarına ilişkin ziyaretler ve görüşmeler için İl Milli Eğitim Müdürüne tahsis edilen ve önceden belirlenen oda fiyatına ekstra bir ücret ödenmeksizin, İstanbul’da ikamet eden 4 yaşındaki oğlu ve ona seyahatinde refakat eden  amcasının hafta sonu İl Milli Eğitim Müdürünün odasında kalmasından ibarettir.

İzmir il milli eğitim Müdürlüğünün  girişimleri ile kuruma kazandırılan  400.000 TL bağış hesabı amacına uygun olarak 297.238,15 TL harcanmış olup halihazırda hesabımızda 102.761,85 TL bakiye bulunmaktadır ve 102.761,85 TL bakiye amacına uygun şekilde eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere bekletilmektedir.  Bu durum bile yapılan haberlerin asılsız ve mesnetsiz olduğunu ortaya koymaktadır. Bu bilgiler ve destekleyici tüm belgeler bakanlığa bilgi notu olarak da gönderilmiştir

Alınan bilgilere göre 100 ün üzerinde eğitim semineri 38  konferans, 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda çok geniş katılımlı tüm eğitim paydaşları ile aşama aşama gerçekleşen toplam 8 çalıştay öğrencilerin egitim çalışmalarında kullanılmak üzere kurulan  robotik kodlama atölyelerindeki  eğitim  materyalleri  bilgisayar tablet vb malzemelerin alınması öğretmen ,öğrenci ve velilere  yönelik 4 büyük eğitim organizasyonları vb  calismalarin yapıldığı ve malzemelerin alindigi öğrenildi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.