Öncü Eğitimciler Zirvesi Üsküp’te Toplanıyor

Öncü Eğitimciler Zirvesi Üsküp’te Toplanıyor

Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği 2.Beynelmilel Öğretmenler Zirvesi İçin Üsküp’te toplanıyor.

Türkiye merkezli Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği’nin SHK. E. Derneği İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa organize ettiği II. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi, 15-17 Ekim 2016 tarihleri arasında Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapılacak.

                Öncü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Gökhan Erenoğlu toplantıya ilişkin verdiği bilgiye göre zirvenin ana teması ‘’Kültürlerarası Eğitim ve Eğitim’de Çok Kültürlülük Deneyimleri’’ olacak. Zirve dolayısıyla Türkiye ve çevresindeki ülkelerden gelen Öncü Eğitimciler toplantıda bilgi-beceri alışverişinde bulunarak Kültürlerarası Eğitim ve Eğitimde Çok Kültürlülük konusundaki tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşacaklar. Diğer taraftan Öncü Öğretmenler Zirvesi Bilim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Hakan Karataş, İkinci Öğretmenler Zirvesi’nin Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te yapılmasının nedenini şöyle açıkladı:

                ‘’Türkiye bölgemizin başat ülkesidir. Ülkemizin coğrafi konumu ve tarihi geçmişi itibari ile etki alanı Balkanlar, Kafkas Ülkeleri, Akdeniz Havzası ve tüm Ortadoğu’yu kapsayan merkezi bir konumdadır. Ancak ülkemiz tüm alanlarda olduğu gibi eğitim sahasında da buyrukçu bir yaklaşım yerine paylaşımcı bir anlayışı savunmaktadır. Bu anlayışın net bir tezahürü olarak yaklaşık yirmi ülkeden yüze yakın katılımcı bir araya gelerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacağız. Biz Öncü Öğretmenler olarak bu zirveden ortak bir dil ve yöntem çıkarma çabası içinde olacağız. Eminim ki zirvemiz evrensel barışa ve huzura olumlu katkılar sağlayacaktır.’’   

                Öncü Öğretmenler Zirvesi’nde öğretmenler, öğretmen adayları ve akademisyenler Türkçe veya İngilizce hazırlayacakları önerileriyle 7 Mayıs 2016 tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.

                Öncü Eğitimciler Derneği başkanı Gökhan ERENOĞLU “Zirveye katılacak dinleyicilerden ücret alınmayacağını, dinleyicilerin ulaşımı ve konaklamaları hususunda rehberlik yapacaklarını ayrıca katılımcılara ve dinleyicilere yönelik Balkan gezilerinin planlandığını” söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.