Önder Kahveci: Enflasyon Hesabını Değiştirerek Memurları Zarara Uğrattılar

Önder Kahveci: Enflasyon Hesabını Değiştirerek Memurları Zarara Uğrattılar

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal ile birlikte Bursa Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğinin g

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal ile birlikte Bursa Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğinin gerçekleştirdiği istişare toplantısına katıldı.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Köse’nin açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuşmasında Toplu sözleşme, 1 Kasım seçimleri ve ülkemizde yaşanan terör olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Terörle müzakere değil mücadele edilmeli söylemini çok uzun süre dile getirdiklerini dile getiren Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Biz teröre taviz verilmez, terörle müzakere değil, mücadele edilir dediğimizde bazıları akil insan kılıfına bürünerek çözüm süreci diye ortalıkta geziyordu. Terörün palazlanmasına zemin hazırlıyordu. Son dönemde yaşadığımız terör olayları bizim haklılığımızı ve bazılarını da aslında neye hizmet ettiğini ortaya koymuş oldu. Bir kez daha söylüyorum terör ve teröristle etkin mücadele Türkiye’miz için gereklidir. ' dedi.

Toplu sözleşmenin defolarının ve memurun uğratıldığı zararın bir bir ortaya çıktığını kaydeden Genel Sekreterimiz Önder Kahveci “ Toplu sözleşmede 3 isteyip 1 razı olan ve bunun da tarihi aşarı diye kamu çalışanlarına anlatanların memurlarımıza verdiği zararlar ortaya çıkıyor.  Enflasyon farkı ödenmesi ile ilgili yaptıkları değişikliklerle memurları açıkça zarara uğrattılar.

2013 yılında imzalanan toplu sözleşmeye göre 2015’de enflasyonun memurlara öngörülen artışın, (% 3+3) kümülatif toplamı olan yüzde 6,1’i aşması halinde memurlara enflasyon farkı ödenecekti. Ancak Memur-Sen 2015’de yapılan toplu sözleşmede bu hükmü değiştirdi. Bu değişikliğe göre memur ve emeklilerin enflasyon farkı alabilmesi için 2015 yılı enflasyonunun verilen yüzde 3+3’lük maaş zammı ve ilk 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 1,76’nın kümülatif toplamı olan yüzde 7,9’u aşması halinde enflasyon farkı ödenmesi şeklinde değiştirildi. Yapılan bu değişiklikle; memur ve emekliler ödenecek olan enflasyon farkında yüzde 1,8 kayıp yaşayacaklardır. Türkiye Kamu-Sen olarak konuyu yargıya taşıdık ve inşallah kamu çalışanlarının cebinden alınan parayı geri alacağız.' şeklinde konuştu. 

Genel Sekreterimiz ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplantıda Merhum doktor İsmail Fakı adına Gönül doktoru plaketinin üçüncüsünü Dr. Yüksel Yöndem’e takdim etti. Genel Başkanımız Bursa’da ayrıca Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu şubenin Genel kuruluna katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.