Önder Kahveci: Kamu Çalışma Saatleri Ramazan’da Esnetilmeli

Önder Kahveci: Kamu Çalışma Saatleri Ramazan’da Esnetilmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Ramazan ayında kamuda çalışma saatlerinin iftar vakti gözetilerek yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Ramazan ayı dolayısıyla kamu çalışanlarının mesai saatlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kahveci, Ramazan süresince kamuda çalışma saatlerinin makul şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

“Ramazan, Dayanışma ve Anlayış Ayıdır”

Genel Başkan Kahveci, Ramazan ayının yalnızca bireysel ibadet dönemi değil; aynı zamanda toplumsal dayanışma ve insani hassasiyetlerin ön plana çıktığı müstesna bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.

Oruç ibadetini yerine getiren kamu çalışanlarının, gün boyu süren yoğun mesai temposu içinde hem görevlerini eksiksiz yürütmeye hem de ibadetlerini yerine getirmeye gayret ettiğini belirten Kahveci, özellikle iftar saatinin mesai bitimine çok yakın olduğu günlerde ciddi zaman baskısı yaşandığını dile getirdi.

“Yasal Engel Bulunmamaktadır”

Kahveci açıklamasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 99’uncu maddesine dikkat çekerek, haftalık 40 saatlik çalışma süresinin farklı düzenlemelerle esnetilebileceğini hatırlattı.

Ramazan ayına özel bir mesai düzenlemesinin önünde herhangi bir yasal engel bulunmadığını belirten Kahveci, geçmiş yıllarda uygulanan esnek mesai düzenlemelerinin kamu hizmetlerinde aksaklığa yol açmadığını, aksine çalışan motivasyonunu artırdığını ifade etti.

“Bu Bir Ayrıcalık Değil, Makul Bir Talep”

Türkiye Kamu-Sen, Ramazan süresince kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma saatlerinin, hizmetin aksamayacağı şekilde ve iftar vakti gözetilerek yeniden düzenlenmesini talep etti.

Kahveci, bu talebin bir ayrıcalık isteği değil; sosyal devlet anlayışının ve insan odaklı kamu yönetiminin bir gereği olduğunu belirtti.

Açıklamasının sonunda Ramazan ayının milletimize, kamu çalışanlarına ve tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.