Online Terapi ve Yüz Yüze Terapi

Online Terapi ve Yüz Yüze Terapi

Ülkemizde ve dünya çapında kişilerin psikolojik durumlarını değerlendirerek günlük hayatlarında ve diğer insanlarla olan iletişimlerinde daha sağlıklı bir ilişki kurabilmeleri için verilen profesyonel desteklere terapi denmektedir.

Ülkemizde ve dünya çapında kişilerin psikolojik durumlarını değerlendirerek günlük hayatlarında ve diğer insanlarla olan iletişimlerinde daha sağlıklı bir ilişki kurabilmeleri için verilen profesyonel desteklere terapi denmektedir. Fakat, yaygın olarak bilinen terapi seçeneği yüz yüze olanıdır. Danışanlar terapistlerinin ofislerine giderek yüz yüze seanslarını gerçekleştirmektedirler. Terapistlerin en sağlıklı buldukları yöntemlerde yüz yüze terapilerdir. Bunun sebebi ile danışan ile terapistler arasında daha sağlıklı bir bağ kurulabilmesini sağlamasıdır.  Fakat, bazı durumlarda kişiler terapiye çok ihtiyaç duysalar bile yüz yüze terapiye gidebilecek durumları bulunmayabilir. Bu durumlarda ise online terapi tercih edilmektedir.

Online terapiye başvurulan durumlardan kısaca bahsedelim. Terapiye ihtiyaç duyan bazı kişilerin güvenlik problemlerinin olması durumunda online terapiye başvurulur. Veyahut, bazı kişiler terapiye ihtiyaç duysa da yaşadıkları bölgeler kırsal olması sebebiyle her seansta terapistlerin kliniğine gidemeyebilirler. Bu durumda da en sağlıklı iletişim aracı online terapiler olacaktır. Böylelikle, kişiler hem zamandan hem de maddi anlamda tasarruf ederler. Buna ek olarak, bazı danışanlar terapi alırken yurt dışına yerleşebilir veya geçici bir şekilde seyahat gerçekleştirebilir. Bu durumlarda ise tedavi aksayabilir. Böyle bir problemin yaşanmaması adına online terapilere başvurulur. Aynı zamanda, bazı danışanlar iş yoğunluğu, iş seyahati, tatil dönemi, eğitim yoğunluğu vb. gibi zamanlarda da terapistler online terapi hizmetine başvurmaktadırlar. Böylelikle, tedaviler aksamaz fakat danışanlar aynı hizmeti almaya devam ederler. Buna ek olarak, bazı kişiler çeşitli fobilere sahiplerdir. Örnek verecek olursak, bazı kişiler evden çıkamama gibi psikolojik rahatsızlıklara sahiptir. Bu durum karşısında terapistler tedaviye evde online terapi ile devam etmektedirler.

Online terapilerin yapılamayacağı birçok vaka ile de karşılaşılabilmektedir. Bunlardan kısaca bahsedelim. Örnek verecek olursak, bazı danışanlar ağır travmalara sahiplerdir. Bu sebeple, online terapi kesin bir çözüm olarak önerilemez. Aynı zamanda, bağımlılık problemleri yaşayan kişilere de online terapi uygulanamaz. Ek olarak, bazı kişiler intihara meyilli veya daha önce intihar geçmişi olan kişilerdir. Bu durumlarda da, evden online terapi hizmeti vermek etkili bir tedavi biçimi olarak tavsiye edilmez. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi ve online terapi randevusu için https://norapsikoloji.com/online-terapi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.