Ordu helikopterle vurdu Mısır kan gölü

Ordu helikopterle vurdu Mısır kan gölü

Mısır tarihinin en kanlı günlerini yaşıyor. Ordu helikopter kaldırıp vurdu. Saray önünde çatışmalar çıktı. Toplam ölü sayısı 72'yi buldu.

Mısır’ın çeşitli kentlerinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından görevden alınmasını protesto eden göstericilerle polisler arasında meydana gelen çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildiriliyor.
 
SARAY ÖNÜNDE KAN AKTI
 
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Yahya Musa, başkent Kahire’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde polis ile Mursi yanlıları arasında çatışmada 3 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını belirtti.
 
İskenderiye İlk Yardım Müdürü Amr Nasr da İskenderiye'de Mursi yanlısı göstericiler ile göstericileri dağıtmak isteyen güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını ve 97 kişinin yaralandığını ifade etti.
 
VALİLİK ÖNÜNDE ÇATIŞMA
 
Asyut kentinde de valilik binası önünde ordunun yönetime el koymasını protesto eden Mursi yanlıları ile polis arasında çatışma çıktı. Olayda 2 kişi hayatını kabetti, 28 kişi yaralandı. Luksor kentinde ise Mursi destekçileri ile polis arasında meydana gelen çatışmalarda 9 kişinin yaralandığı belirtildi.
 
ASKER HELİKOPTERLE VURDU
 
Mısır ordusuna bağlı helikopterlerin, Sina'da El-Ariş Havaalanı yakınlarındaki askeri noktalara bu sabah düzenlenen saldırıların ardından, havaalanına yakın bazı hedefleri vurduğu kaydedildi.
 
SİNA'DA 4 POLİS ÖLDÜ
 
Mısır’ın Sina Yarımadası'nda kimliği belirsiz kişilerin güvenlik noktalarına düzenlediği iki ayrı silahlı saldırıda 4 polis hayatını kaybetti.
 
Ariş kentinin Abur bölgesinde kimliği belirsiz silahlı bir grubun güvenlik noktasına açtığı ateşte 2 polis öldü.
 
Ariş kentinde emniyet güçlerine yönelik düzenlenen bir diğer silahlı saldırıda da 2 polisin yaşamını yitirdiği ifade edildi.
 
Sina'da kimliği belirsiz silahlı gruplar, dün sabah erken saatlerde El-Ariş Havaalanı'ndaki 6 ayrı askeri noktayı hedef almış, 1 asker ölmüş, 6 asker yaralanmıştı.
 
TOPLAM ÖLÜ SAYISI 72
 
Hastane yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 30 Haziran'da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile karşıtlarınca düzenlenen gösterilerde ve bunları takip eden olaylarda 72 kişinin hayatını kaybetti, binin üzerinde de yaralı var.
 
Dün 13 kişi, bugün de 12 kişinin öldürülmesiyle ölü sayısı 72'ye yükseldi. Hayatını kaydedenler arasında doğrudan başına ve vücudunun çeşitli bölgelerine aldığı kurşun darbesiyle hayatını yitirenler bulunuyor.
 
OLAĞANÜSTÜ HAL YOLDA
 
AA muhabirine konuşan Mısır Ordu Sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali, "Durumun bu şekilde devam etmesi halinde sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal ilan etme kararı geçici Cumhurbaşkanı'nın elindedir. Anayasanın kendisine verdiği yetkinin gereği olarak bu kararı alabilir" diye konuştu.
 
Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal ilan etmesi yönünde cumhurbaşkanına teklif sunması konusunda ise Ali, "(Sisi, bu konuda) tavsiye veya öneri sunabilir ancak karar Cumhurbaşkanının elindedir" ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Ali, ordunun farklı kentlerde sokaklardaki varlığını yoğunlaştırmasının "gelişmelere bağlı" olduğunu söyledi.
 
internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.