Orhan Erdem yeniden bakan yardımcısı

Orhan Erdem yeniden bakan yardımcısı

11 Bakanlığa ait bakan yardımcısı atamaları bugün yapıldı. Orhan Erdem yeniden MEB bakan yardımcısı olarak atandı. Orhan Erdem kimdir?

Orhan Erdem yeniden bakan yardımcısı

Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye göre Orhan ERDEM yeniden MEB Bakan Yardımcısı oldu.

Orhan Erdem Kimdir?

07.10.1963 yılında Konya’nın Akşehir İlçesi’nde doğdu. İlköğrenimini Akşehir Nasreddin Hoca İlkokulu’nda, orta öğrenimini Atatürk Orta Okulu ve Akşehir Lisesi’nde tamamladı.

 

1982 yılında öğrenime başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu’ndan 1986 yılında mezun oldu.

 

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği Üyesi olan Orhan ERDEM, 1986 ve 2002 yılları arasında otomotiv-turizm ve tarımsal üretim alanlarında hizmet veren aile şirketinde temsilci olarak görevini yürüttü.

 

2002 genel seçimleri ile 22. Dönem Konya Milletvekili seçildi. İnsan Hakları Komisyon Üyeliği, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Sokak Çocukları Araştırma Komisyonu’nda Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

 

2007 genel seçimleri ile 23. Dönem Konya Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. yasama I ve II. döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı' nda İdare Amirliği yaptı. Aynı dönemde AK Parti Genel Merkezi’nde Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Özürlüler Koordinasyon Başkanlığı görevini yürüttü. AK Parti MKYK Üyeliği’nde bulundu.

 

Orhan ERDEM, 2011 Ekim ayında Millî Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine başladı ve görevini ifa etmektedir.

 

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.