Orhan Kütük ve Erhan Bayram, Rize ve Trabzon’da Ziyaretlerde Bulundu

Orhan Kütük ve Erhan Bayram, Rize ve Trabzon’da Ziyaretlerde Bulundu

Genel Başkan Yardımcılarımız Orhan Kütük ve Erhan Bayram, Rize Çayeli İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, şube yönetim kurulu üyeleri..

Genel Başkan Yardımcılarımız Orhan Kütük ve Erhan Bayram, Rize Çayeli İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve üyelerimiz hazır bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük’ün Rize’nin ardından ikinci durağı Trabzon’du. Kütük, Trabzon 1 No’lu ve 2 No’lu şubelerimizin düzenlediği, yönetim, denetleme, disiplin kurulları, ilçe temsilcileri ve üniversite temsilcileri ile teşkilat toplantısına katıldı. Trabzon 1 No’lu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu, Trabzon 2 No’lu Şube Başkanı Coşkun Dilber ve şubelerin yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, gündeme dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Kütük, Türk Eğitim-Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu ile birlikte Trabzon Üniversitesi Rektörlük birimlerini ziyaret ederek, üyelerimizle sohbet etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde de üyelerimizle bir araya gelen Kütük, Beşikdüzü MYO Müdürü üyemiz Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul KAROĞLU’nu ziyaret etti.

Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayımız hayırlı olsun.

İstişare toplantılarında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, sendikamızın 26-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kabul edilişinin 100. Yılı anısına “Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayı” düzenleyeceğini hatırlatarak, bu çalıştayın milli eğitimize projeksiyon tutacağını söyledi. Çalıştay’da “akıl ve bilim ışığında milli eğitim nasıl olmalı?’ sorusunun cevabını arayacaklarını bildiren Kütük, mayıs-haziran aylarında il çalıştayları düzenleneceğini, bu çalıştaylarla geniş bir kamuoyu oluşturularak, öğretmen, yönetici ve akademisyenler başta olmak üzere bütün eğitim çalışanlarının görüşlerine başvuracaklarını bildirdi.

Eylemdeyiz!

Öğretmenlerimiz ve okul/kurum müdürlerine, mesleki eğitim süreci içerisinde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirler ile ilgili görev alanları dışında sorumluluklar verildiğini belirten Kütük, bunun hukuken mümkün olmadığını, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nu aykırılık teşkil ettiğini kaydetti.

Bu nedenle Türk Eğitim-Sen’in mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eylem kararı aldığını bildiren Kütük, 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonuna kadar, öğretmenlerimizin işletmelerin mesleki eğitime uygun olup olmadığına ilişkin verilen denetleme görevleri ile görev tanımlarının dışında kalan ve teknik bilgi sahibi olmadıkları görevleri yerine getirmeyeceklerini belirtti. Kütük, MEB’in bu konuda duyarlı davranmasını istedi.

ÖMK, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından paydaşlar ile işbirliği yapılarak, öğretmenlerin beklentileri doğrultusunda yeniden düzenlenmelidir.

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram da ÖMK hakkında açıklamalarda bulundu. ÖMK’nın yeniden düzenlenmesi sürecinde her türlü katkıyı vereceklerini söyleyen Bayram, yerel seçimlerin ardından MEB’in eğitimin paydaşlarıyla birlikte şeffaf bir anlayışla hareket ederek, öğretmenlerin beklenti ve talepleri doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapmasını istedi.

Erhan Bayram Türk Eğitim-Sen’in ÖMK ile ilgili taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Kariyer sınavının kaldırılarak; 5 yıllık öğretmenlerin uzman, 5 yıllık uzman öğretmenlerin de başöğretmen olarak kabul edilmesini istiyoruz. 20 yıl ve üzeri hizmeti olan öğretmenlerimiz için uzmanlıkta bekleme süresinin kaldırılmalıdır. Uzman ve başöğretmenlik tazminatları emekliliğe sayılmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet konusunda caydırıcı müeyyideler ve önleyici tedbirlerin hayata geçirilmelidir. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik kaldırılarak, sadece kadrolu istihdam modeli benimsenmelidir. Adalet zemininde yürütülen bir yönetici atama sistemi ihdas edilmelidir. Zorunlu Hizmet Tazminatı getirilmeli ve bu şekilde öğretmenlerimizin elverişsiz bölgelerde görev yapması teşvik edilmelidir. Aile bütünlüğünün korunması için il içi ve il dışı mazeret tayin talepleri karşılanmalı, il/ilçe emri uygulaması getirilmelidir. Şeffaf bir ödül ve ceza sistemi getirilmesi ÖMK’da yer almalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.