Osman Bahçe: İpek Holdinge Yönelik Baskı Ve Hukuksuzlukları Kınıyorum

Osman Bahçe: İpek Holdinge Yönelik Baskı Ve Hukuksuzlukları Kınıyorum

Osman Bahçe: İpek Holdinge Yönelik Baskı Ve Hukuksuzlukları Kınıyorum

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması sonrası tepkiler gelmeye devam ediyor.
Eğitim alanındaki faaliyetleri ile eğitimin gelişmesine katkısıyla anılan holdinge kayyum atanmasına bir tepki de Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe’den geldi.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe’nin yaptığı yazılı açıklamada İpek Holdinge yapılan baskı ve hukuksuzlukları kınadı.
Bahçe yaptığı açıklamada:

“İpek Holding, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kendi öz sermayesiyle onlarca okul, öğrenci yurdu vb. eğitim kurumu yaparak Milli Eğitim Bakanlığına devretmiş, Türkiye’nin en nadide tematik üniversitelerinden İpek Üniversitesini kurmuş, bünyesindeki basın kuruluşlarında eğitimle ilgili gelişmelere öncelik vererek sorumlu davranmıştır.

İpek Holding’e yönelik baskılar ve el koyma girişimi ile millet olarak haber alma hakkımızı güvence altına alan yasal düzenlemeler askıya alınmış, basın hürriyeti yok edilmiş, milletimizin kamudaki hukuksuzluklardan haberdar olması engellenmiş, hak ve adalet isteyen sivil toplum kuruluşları ile haksızlıklara maruz kalanların sesi kesilmiştir.

İpek Holding’e yönelik baskılar ve el koyma girişimi ile millet iradesine ipotek konulmuş, farklı ses ve nefeslere gözdağı verilmiş, ve demokrasimiz derin bir yara daha almıştır.

İpek Holding’e yönelik baskılar ve el koyma girişimi ile kazandıklarını hayır kurumları vasıtasıyla milletimizle paylaşan bağımsız ve temiz sermayeye gözdağı verilmiş, yaklaşık 5.000 emekçinin ekmeğiyle oynanmıştır.

İpek Holding’e yönelik baskılar ve el koyma girişimi ile gençlerimize demokrasiyi, hukuka bağlılığı, alınterinin kutsiyetini, paylaşmanın erdemini, bilimin evrenselliğini, akademik özgürlüğü, hoşgörüyü, farklılıkların zenginlik olduğunu yaşayarak öğreteceğimiz eğitim kurumlarını kurarak milletimize bağışlayan gerçek hayırseverlik cezalandırılmıştır.

İpek Holdinge yönelik baskı ve hukuksuzlukları kınıyor, ilgilileri Anayasamıza, yasalarımıza ve evrensel hukukun gerekliliklerine riayet etmeye davet ediyorum.” Dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.