ÖSYM’den sınav ücretine dev zam!

ÖSYM’den sınav ücretine dev zam!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) için alınan giriş ücretini geçen yıla göre yüzde 164 artırarak 490 TL olarak belirledi. 25 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan YÖKDİL sınavı için başv

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) için alınan giriş ücretini geçen yıla göre yüzde 164 artırarak 490 TL olarak belirledi. 25 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan YÖKDİL sınavı için başvurular 10 Ocak'ta başladı.

2024 yılında gerçekleştirilecek ilk YÖKDİL/1 sınavının giriş ücreti olan 490 TL, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 164'lük bir artışı temsil ediyor. Geç başvuruların yapılabileceği 24 Ocak'ta ise ücret, başvuru tarihine oranla yüzde 50 daha fazla alınacak.

Geçen yılın YÖKDİL/1 sınavının giriş ücreti 185 TL, YÖKDİL/2 ise 260 TL olarak açıklanmıştı. Bu yıl yapılan zamlarla birlikte öğrenciler, sınav ücretlerinde önemli bir artışla karşı karşıya kaldılar.

Sınava katılacak öğrencilerden bazıları, bu yüksek ücretin öğrenci bütçesini zorladığını dile getiriyor. Bir öğrenci, "490 TL sınav ücreti el insaf dedirtiyor. Çalışmıyoruz ve öğrenci halimizle biz bir sınava bu rakamı nasıl vereceğiz. Bu kadar yüksek fiyat istenmesi hiç adil değil. Zorunlu olarak girdiğimiz bu sınavların ücretleri alınmaması gerekirken çok yüksek fiyatlarda para isteniyor. Buna çözüm bulunması gerekiyor" şeklinde eleştiride bulundu.

Başka bir öğrenci ise "Bu ücretlerle tek bir kere sınava girme hakkımız var. Kurs dışında artık sınav ücreti ayrı bir maliyet oldu. Bu kadar fiyat artışı olmamalı; tek bir sınavın maliyeti binlerce lirayı buluyor" dedi. ÖSYM'nin aldığı bu karar, öğrenciler arasında tartışma yaratmış durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.