Özal ve Erbakan’dan sonra yapılmış en iyi zam

Özal ve Erbakan’dan sonra yapılmış en iyi zam

Eğitim-Bir-Sen Mali İşler Eğitim toplantısı Ankara’da yapıldı. Genel Başkan Vekili Ahmet Özer toplantıda bir konuşma yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer,  1992 yılında çıktıkları yolda Türkiye’nin en büyük sendikası en büyük sivil toplum örgütü olduklarını belirterek, “28 Şubat sonrası toplumda kaos ortamı oluşturuldu. Yeni bir ülke yeni bir millet yaratılmaya çalışıldı. Hem Türkiye, hem de Eğitim-Bir-Sen bu özgürlük ortamına kolay ulaşmadı” dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen Mali İşler Eğitim toplantısı Ankara’da yapıldı. Genel Başkan Vekili Ahmet Özer toplantıda bir konuşma yaptı.
 
28 Şubat Milli Güvenlik Kararları direk eğitim ile alakalı olduğunu ifade eden Özer, “İmam hatiplerin orta kısımları kapatılmalıdır, kesintili eğitim kesintisiz hale getirilmelidir, meslek liselerine üniversite sınavlarında katsayı getirilmelidir, eğitim bu maddelere göre dizayn edilmelidir. Bu maddeler MGK kararlarından bir kaçı. Görüldüğü üzere eğitim üzerinden yeni bir millet oluşturmaya çalışmışlardır. Bu yeni bir toplum yaratma düşüncesine toplum izin vermemiştir” şeklinde konuştu. 

Eğitim-Bir-Sen Özgürlük ve Ekmeği Büyütmüştür
O günlerde inanan insanların elinden her şeyleri alınarak topyekûn savaşa giriştiklerini söyleyen Özer, şu şekilde konuştu: “Bunu ben söylemiyorum, o zamanın gazeteleri böyle manşet atmışlardı. 2002 yılında millet bu zulme dur dedi. 28 Şubat sürecinde elimizden ne alındıysa çok şükür hepsini geri aldık. Bu geri alınan her şeyde öncülüğü Eğitim-Bir-Sen yaptı. En son kamuda başörtüsü serbestliği ile bu kazanımları taçlandırdı. Biz sendikamızın temelini iki madde üzerine oturttuk özgürlük ve ekmek, çok şükür her ikisinde de çok büyük kazanımlar elde ettik. Bu iki madde bizim olmazsa olmazımızdır. Türkiye’nin demokratikleşmesi özgürleşmesi kolay olmadı. Ciddi mücadeleler sonucunda bu haklar geri kazanıldı. 12 milyon 300 bin imza atarak bu millet artık yeter dedi.”
 
2013 yılında yaptıkları toplu sözleşmenin rahmetli Özal ve Erbakan’dan sonra yapılmış en iyi zam olduğunu vurgulayan Ahmet Özer,  şöyle konuştu: “Bu toplu sözleşmede aldığımız taban aylığa 175 TL zam, her yıl katlanarak artan bir zamdır. Bundan sonra yapılacak zamlar, yolluklar, yevmiyiler hepsi taban aylığa eklenmesiyle devam edecektir. 175 TL taban aylığa yapılan zam artı 5.250 TL emekli ikramiyesi demektir. Asla kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışanlara izin vermeyin. 8 yıl yetkili sendikanın kazanımı sıfır, iki yıldır genel yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen’in kazanımı 18’dir. Özlük haklarında da en büyük kazanımları Eğitim-Bir-Sen kazanmıştır.”   

Kamu Çalışanları Adına İftihar Edilecek Kazanımlar Üreten Bir Sendikadır
Eğitim-Bir-Sen Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, bir örgütün sağlıklı ve etkili olması için öncelikle meşru olması daha sonra ise örgütü oluşturan diğer tüm unsurların güçlü ve sağlıklı olması gerektiğini belirterek, “Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in bir örgüt olduğunu, ülkemizin en büyük sendikası, en büyük konfederasyonu ve en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Esat Tektaş, Bu haliyle Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen insanımızın güvenini kazanmıştır” dedi.
 
Örgütlerin, olmazsa olmaz bazı unsurları olduğunu söyleyen Tektaş, şu şekilde konuşmasını sürdürdü: “Örgütler, elde ettikleri güçleriyle doğru orantılı bir etkiye, bir nüfuza sahiptirler.Sendikamızın misyonu,  tarih, kültür ve inanç değerlerimizdir. Bu medeniyet değerlerinin inşası için günümüzde görev ve sorumluluk üslenen bir örgütdür. Bu değerlere hasım çevrelerle karmaşık, kafa karıştırıcı, şüpheli ilişkiler kurma peşinde asla olmayan; o çevrelerle hısım ilişkiler geliştirme zafiyetini bünyesinde taşımayan bir sivil toplum örgütüdür. Eylem ve söylemleriyle mazlumların, mağdurların kimsesizlerin yüreğine su serpen ve onların kimi kimsesi olmayı şiar edinen; bunu her vesile ispat eden, edebilen bir örgüttür. Tüm bu eylem ve söylemleri birbiriyle asla çelişmeyen, duruşu asla değişmeyen bir örgüttür. Bu güven sayesinde aynı hizmet kolunda bulunan diğer sendikaların aksine üyeleri ve kamu çalışanları adına iftihar edilecek kazanımlar üreten bir sendikadır, bir örgüttür.” 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kamuya nitelikli hizmet verme özellikleri taşıyan yetkin, saygın ve donanımlı üyeleri ve örgüt yöneticileri bulunduğunu söyleyen Esat Tektaş, son olarak şunları söyledi: “Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın ‘Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur’ demişti. Eğitim-Bir-Sen’de samimiyetle atılan tohumlar, bu güne kadar hayır dualarla beslenmiştir. Örgüt yöneticilerinin emek ve fedakârlıklarıyla ilmek ilmek işlenmiştir. Rabbimizin izniyle bereketlenmiş, bu günkü sayısına ve gücüne ulaşmıştır. Edirne’den Hakkâri’ye, Sinop’tan Hatay’a kadar ülkemizin her yanında var olmuş, kocaman çınarlarla dolu büyük bir orman olmuş ve ülkemizin her yerini süslemiş; kardeşliğin, sevginin merkezi, kişi hak ve hürriyetlerini besleyen esintilerin kaynağı olmuştur. Gerçekleştirdiği sivil itaatsizlik eylemi sonucu, düne kadar kamu kurumlarından ve üniversitelerden içeri alınmayan kızlarımız, kadınlarımız, mecliste hadleri bildirilen kadın vekillerimiz bu gün bu ormanın gölgesinde serinleme imkânı bulmuştur. Bu ormanı oluşturanları, bu destanı yazanları yürekten kutluyorum.”

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın mevzuat ve toplu sözleşme ile ilgili sunum yaptığı toplantıda daha sonra mali konularla ilgili eğitim çalışması yapıldı.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum