Özel okul desteği öğretmen çocuklarını mağdur ediyor

Özel okul desteği öğretmen çocuklarını mağdur ediyor

Özel okul desteği öğretmen çocuklarını mağdur ediyor

MEB'in özel okullarda okuyan çocuklara sağladığı destekteki bazı kısıtlamalar öğretmen çocuklarını mağdur etmektedit. Bu konu sitemize gelen e-postalarda dile getirilmiş olup velilerin isteği kısaca şöyledir;

Özel Okul Eğitim Desteğinin %51 Ve Üstü Burs Alanlara Ödenmemesi Bizleri Mağdur Etmektedir.

Bizler öğretmen olarak çocuğumuzu özel okula kayıt ettirdi k.Fakat bakanlığımız kayıt işlemleri bittikten sonra 23 Temmuz 2015 tarihinde yönetmeliği değiştirdi. Bizler öğretmen olarak geliri belli kişileriz. Çocuklarımız yüksek puan aldı ve özel okullardan %50-80 arası burs kazandı.

Kalan kısmına da devletimizin vereceği desteği düşünerek  özel okula kayıt yaptırdık. Fakat %51 ve üstü burs alanlara destek verilemeyecek. Şimdi  %50 burs ve altında burs alıp özel okula kayıt yaptıracak kişilerin aylık geliri tahminen 15000 TL üzerinde olan kişilerdir. Ben öğretmen olarak benim çocuğum %50 burs kazansa zaten verilecek destekle bile özel okula göndermem zor .Bu durumda yine desteklenen zengin olacak. Bizim isteğimiz sınırlamanın kaldırılması ve destek hakkı kazanan herkesin bundan yararlanmasıdır. Saygılarımızla.

 

Türkiye Eğitim özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum