Özel Okullar Kılavuzu ve Kontenjanlar Açıklandı

Özel Okullar Kılavuzu ve Kontenjanlar Açıklandı

SBS ham puanına göre öğrenci alacak özel okulların kontenjanları açıklandı.

 

Türkiye Özel Okullar Birliği Sınav Yürütme Kurulu, aralarında yabancı okulların da bulunduğu özel okulların kontenjanlarını açıkladı. 
 
Bu yıl Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ham puanlarına göre öğrenci alacak özel okullardan Amerikan Robert Lisesi’nin kontenjanı geçen yıla göre 4 kişi artarken, en fazla kontenjan arttıran okul 20 öğrenci ile Sankt Georg Avusturya’nın lise bölümü oldu. 
 
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin kontenjanı da 12 kişilik artışla 132’ye çıktı.  
 
Diğer  özel okulların kontenjanları şöyle;
 
Alman Lisesi 130, Galileo Galilei İtalyan Lisesi 72, İtalyan Lisesi 84, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 132, Saint Benoit Fransız Lisesi 196, Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Ticaret Bölümü) 20, Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Lise Bölümü) 100, Saint Joseph Fransız Lisesi 198, Saint Michel Fransız Lisesi 105, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi 96, Üsküdar Amerikan Lisesi Kız ve Erkek bölümlerine 84’er öğrenci alacak. 
Amerikan Robert Lisesi’nin kız ve erkek bölümlerine 102’şer olmak üzere toplam 204 öğrenci kaydı yapılacak. 
 
8 okulun kontenjanlarında geçen yıla göre değişiklik olmadı. 5 okul ise kontenjanını artırdı. Geçen yıla göre en fazla kontenjan artıran okul Sankt Georg Avusturya'nın lise bölümü oldu. Geçen yıl 80 kontenjana sahip okulun 20 kişilik bir artırıma gitti ve toplam kontenjanı 100 oldu. Kontenjanını en fazla artıran ikinci okul ise Notre Dame de Sion Fransız Lisesi. Okulun kontenjanı geçen yıl 120 iken bu yıl 12 kişilik artışla 132 oldu. Saint Joseph Fransız Lisesi 6, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi ile Amerikan Robert Lisesi de geçen yıla göre öğrenci kontenjanlarını 4 kişi artıran okullar oldu.Buna karşın kontenjanı geçen yıla göre azalan tek okul "satılacak" iddialarıyla son günlerde çalkalanan İtalyan Lisesi oldu. Lisenin kontenjanı geçen yıla göre 4 kişi azaldı ve 84 oldu. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.