Özel Okulları Listeleyen Platform Neredeoku.com Açıldı

Özel Okulları Listeleyen Platform Neredeoku.com Açıldı

Türkiye'de son on yılda ciddi atılım yapan özel eğitim alanında birçok web sayfası bulunuyor. Bu web sayfaları çoğunlukla genel olarak özel eğitimin farklı alanları hakkında bilgi veriyor.

Türkiye'de son on yılda ciddi atılım yapan özel eğitim alanında birçok web sayfası bulunuyor. Bu web sayfaları çoğunlukla genel olarak özel eğitimin farklı alanları hakkında bilgi veriyor. Bu sitelerden bazılar da bütün özel okullar ve özel okul fiyatlarını tek bir platformda listelemektedir. Neredeoku.com da bu sitelerden birisidir. 50 binden fazla özel ve devlet okulunu listeleyerek bütün okul alternatiflerini kullanıcıların tercihlerine sunuyor.

Özel eğitimin Türkiye'de yoğunlukla tercih edilmesinde elbette devlet teşvikinin de katkısı oldu. Özel eğitim son 20 yılda 27 kat büyümüştür. Başta İstanbul özel okulları olmak üzere bir çok şehrin özel okulları devlet teşvikinin de yardımıyla veliler tarafından tercih ediliyor. Ana sınıfından başlayan özel okul tercihi, üniversiteye hatta lisansüstü eğitime kadar uzanıyor. Araştırmalarda velilerin özel okul seçimlerinde en önemli kriterleri fiyat olmuyor. Okulun eğitim kalitesi, dolayısıyla öğretmen kadrosu, veliler tarafından sorgulanıyor. Okulun fiziksel şartlarının öneminin büyük olmasıyla paralel olarak büyük özel okul markaları da öne çıkıyor.

Özel eğitimde en büyük pastayı özel üniversiteler oluşturuyor. Büyük şehirlerin haricinde bir çok Anadolu şehrinde bile özel üniversiteler kurulmaya başladı. Özel üniversite fiyatları özel üniversite enflasyonundan payını alır şekilde giderek yükseliyor. Neredeoku.com platformu üzerinde Türkiye'deki bütün üniversitelerin bilgilerini bulabileceğiniz bir veritabanı mevcut. Özellikle öğrenciler ve veliler yeni açılan üniversitelerle ilgili bilgi bulmakta zorlanıyorlar. Binlerce liraya okul tercihi yapmadan önce mutlaka detaylı inceleme yapmak gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.