Özer: Yönetmelikler Bir An Önce Çıkarılmalıdır

Özer: Yönetmelikler Bir An Önce Çıkarılmalıdır

Özgürlüklerin Kazanılmasında Öncü Sendika

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, kamu çalışanlarına kılık kıyafet serbestliğini, özgürlükler adına önemli bir kazanım olarak elde ettiklerini belirterek, “Ancak bugün öğretmene serbest olan başörtüsünün öğrencilere yasak olmasının hiçbir makul gerekçesi olamaz. Milli Eğitim Bakanlığı’na, bu ayıba derhal son vermesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen bahar şenliği programına katılan Ahmet Özer, milletvekilleri, il milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, teşkilat yöneticileri ve üyelerle buluştu.
 
Yeni Kazanımlar İçin Mücadelemiz Devam Ediyor
 
Eğitim-Bir-Sen’in, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması için, 12 milyon 300 bin imza toplayarak güçlü iradesini ortaya koyduğunu söyleyen Özer, “Sendikamız, ülkemizi büyük bir ayıptan kurtarmaya vesile olmuştur. Ancak bu serbestliğin bütün kamu çalışanlarını kapsamasını ve öğrencilere de verilmesini istiyoruz. Ucube yönetmeliklerin değiştirilerek özgürlüklerin herkesi kapsaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin kaldırılarak 4+4+4 şeklinde kademeli eğitime geçilmesinde, Kur’an-ı Kerim, Siyer, Temel Dini Bilgiler gibi derslerin okullarda okutulmasında, meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılmasında Eğitim-Bir-Sen öncü olmuştur. İki toplu sözleşmede eğitim çalışanları adına 18 kazanıma imza atan Eğitim-Bir-Sen, özlük ve özgürlükler konusunda yeni kazanımlara imza atmak için mücadelesini sürdürmektedir” şeklinde konuştu. 

Yönetmelikler Bir An Önce Çıkarılmalıdır
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuat çalışmalarında ağır ilerlediğini ifade eden Özer, norm kadro yönetmeliğinin, maarif müfettişleri yönetmeliğinin, yönetici atama yönetmeliğinin, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin bir an evvel çıkarılması gerektiğini kaydetti. 
 
Tarihi Bir Dönemeçten Geçiyoruz
 
17 Aralık Küresel Operasyonu ve 30 Mart yerel seçimlerine de değinen Ahmet Özer, Türkiye’nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini dile getirerek, “Sendika olarak hiçbir vesayeti kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Kurulduğumuz günden beri vesayetlerle mücadele ediyoruz. Son operasyonlar, milli iradeye karşı yapılmış bir darbe girişimidir. Bu operasyonların uluslararası ilişkiler ve küresel rekabet düzleminde nihai hedefi Türkiye’dir. İçeride ve dışarıda çıkarları zedelenen çevreler kimi zaman tek tek, kimi zaman ise birlikte milli iradeyi hedef aldılar. Ancak milletimiz sağduyulu davranarak, seçimle gelenin seçimle gideceğini 30 Mart akşamı herkese göstermiş oldu” ifadelerini kullandı. 
 
Hukuksuz Kararı Tanımıyoruz
 
Konuşmasında, Mısır’da, 529 darbe karşıtına idam cezası verilmesini eleştiren Ahmet Özer, şöyle konuştu: “Mısır yargısı darbeci ve baskıcı yönetime alet olmuştur. Cunta, dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, seçimle gelenleri idam etmeye çalışmaktadır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, BM önünde darağacı yaktık ve Türkiye’nin 81 ilinde darbeyi ve idam kararını protesto ettik. Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu tekrar deklare ediyoruz.” 

15 Mayıs’ta hizmet kollarında yetkili sendikaların belirleneceğini hatırlatan Özer, “Eğitim-Bir-Sen 300 bine yaklaşan üyesiyle eğitim hizmet kolunda açık ara yetkili sendika olacaktır. Örgütlenme bakımından, çalışan sayısına göre çok iyi bir orana sahip olan Adıyaman başta olmak üzere tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Ahmet Özer, daha sonra, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü ziyaret etti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.