Özkök: Harp okulundayken biz de namaz kılardık!

Özkök: Harp okulundayken biz de namaz kılardık!

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök Darbe Komisyonu'nda "Biz harp okulundayken namaz kılardık. Ama bir defa makamımda namaz kılmamışımdır" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, 15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na geldi. Komisyon üyeleri, 15 Temmuz'daki darbe girişimini ileHilmi Özkök'ü dinledi. Özkök 8 yıl önce söylediği sözü bir soru üzerine tekrarladı: Kasaptaki ete soğan doğramam.

"HARP OKULUNDAYKEN NAMAZ KILARDIK AMA BİR DEFA MAKAMIMDA NAMAZ KILMAMIŞIMDIR"

Emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, "Biz harp okulundayken namaz kılardık. Her terhis olan devrem mevlid okuturdu kışlada, şerbet dağıtırdı. Ama bu kullanıldı. Biz görevde iken dini konuların tamamen ayrı tutulmasını isterdik. Ben de inançlı bir insan olduğumu hiçbir zaman saklamadım; onun için de başıma çok sıkıntılar geldi. Ama bir defa makamımda namaz kılmamışımdır, kimse de görmemiştir. O ayrı, o ayrı." dedi.

"KASAPTAKİ ETE SOĞAN DOĞRAMAM"

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, daha önce komisyona bilgi veren Kumpas mağduru emekli Albay Mustafa Önsel'in 1982 yılında askeri okulda sivilden gelen öğrencilerden özel sınıf oluşturulduğu ve bu sınıfın mezunlarından 13'ünün general olduğu, 11'inin de 15 Temmuz sonrası tutklandığı iddialarına cevap verdi. Gülümseyerek, "Kasaptaki ete soğan doğramam" diyen Özkök şöyle devam etti: "Öğretimle ilgili konuları, öğretim başkanı tayin eder. Sivillerden kurulu özel sınıf olması mümkün değil."

Komisyon böyle bir sınıf olup olmadığının Genelkurmay'a yazılı olarak sorulması kararı verdi.

8 YIL ÖNCE SÖYLEMİŞTİ

Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Ergenekon ve Balyoz davalarının gündemde olduğu 2008 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı bir görüşme sonrasında Ergenekon davasında tanıklık yapıp yapmayacağına yönelik bir soruya "Ben kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle gördüm. Zamanı gelince sorulursa söylerim" yanıtını vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.