Öztürk Yılmaz bıçaklı saldırıya uğradı! 4 Kez Bıçaklamış!

Öztürk Yılmaz bıçaklı saldırıya uğradı! 4 Kez Bıçaklamış!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, bıçaklı saldırıya uğradı. Genel merkezdeki ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edilen Öztürk Yılmaz'ın sağlık durumuyla ilgili ilk açıklama geldi. Öte yandan saldırının detayları da belli oldu.

Olay, Yenilik Partisi’nin Çankaya ilçesindeki genel merkezinde meydana geldi. Yenilik Partisi Genel Başkanı, 26’ncı ve 27’nci dönem Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, kendisiyle görüşmek için gelen kimliği belirsiz kişi tarafından bıçaklandı.

KALÇASINDAN YARALANDI

Yılmaz, kalçasından yaralanırken, saldırgan ise kaçtı. Partililerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri, Yılmaz’a ilk müdahaleyi yaptı.

Öztürk Yılmaz, daha sonra ambulansla özel hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

PARTİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yenilik Partisi’nden yapılan açıklamada, “13’üncü Cumhurbaşkanlığı adayı ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı” denildi.

SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Yenilik Partisi MYK üyesi Osman Yaylagül, parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğrayan Yenilik Partisi Genel Başkan Öztürk Yılmaz’ın tedavi gördüğü hastanede basın mensuplarına açıklamada bulundu.

“DİREKT BOYNUNA SALDIRMIŞ”

Saldırı anı ve Yılmaz’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Yaylagül, “Saldırgan İstanbul’dan geldiğini ve bir çay içmek istediğini söylemiş. İçeri girdikten sonra genel başkanın direkt boynuna saldırmış” dedi.

4 KEZ BIÇAKLAMIŞ

Yaylagül, “Başkan Yılmaz müdahale edince arkasından 4 kez bıçaklamış. Kurucu üyemiz Nalan hanım müdahale etmiş, sandalyeyi fırlatmış ama saldırgan kaçmış. Şu anda 4 yerinden yaralı ama hayati tehlikesi yok. Akli dengesi yerinde biri, orta yaşlarda. Bence planlı bir şekilde gelmiş. Partili biri değil, dışarıdan yaptırmışlar” dedi.

ÖZTÜRK YILMAZ’DAN VİDEOLU PAYLAŞIM

Parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğrayan Yenilik Partisi Genel Başkan Öztürk Yılmaz, Twitter hesabından bir video paylaştı.

İçişleri Bakanlığı’ndan korkuma talep ettiğini ancak buna yanıt alamadığını ifade eden Yılmaz, “İtlerini göndererek bana mesaj vermek isteyenler şunu bilsin, ben sizden korkmuyorum, kaldığım yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğim! Korkudan kaçmayacağım, korkunun üzerine yürüyeceğim! Erkekseniz, siz karşıma çıkın, 5 paralık adamlarınızı göndermeyin!” dedi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır” denildi.

SALDIRI ANINI ANLATTI

Parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğrayan ve Güven Hastanesi’nde tedavi altına alınan Yılmaz, olay anını anlattığı videoda, bıçaklı saldırıda bulunan kişinin Tuzlucalı olduğunu, İstanbul Küçükçekmece’de oturduğunu söylediğini aktardı.

Kişinin kendisiyle tanışmaktan büyük onur duyduğunu söylediğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

“Konuştuk beş dakika. Benim bu arada görüşmelerim var. Çok teşekkür ettim. İsterseniz size bir kahve ikram edeyim dedim. ‘Olur, kahvenizi içmekten mutlu olurum.’ dedi. Arkamı döndüm, bıçağı çekti, direkt boğazıma çekmeye çalıştı. O arada fark edip ani bir hareket yapınca bu defa arkadan dört defa üst üste vurdu ve kaçtı. Kaçarken peşine düştüm. Arkadaşlarımız da peşine düştü, iki bayan arkadaşımız vardı. Ondan sonra da kaçtı, gitti. Olay bu.”

MUSUL BAŞKONSOLOSLUĞUNA YAPILAN SALDIRIDA 101 GÜN ALIKONULDU

Öztürk Yılmaz, 11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonulmuştu.

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

19 Eylül 1970 yılında Ardahan’da doğan Öztürk Yılmaz, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Brüksel’deki VUB Üniversitesinde yaptı.

1996 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdi. Burada sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri’nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

ESKİ BÜYÜKELÇİ VE BAŞKONSOLOS

Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde müsteşar olarak çalışmıştır. 2013 senesinde Musul Başkonsolosu, 2015 senesinde Tacikistan Büyükelçisi olarak görev yapmıştır.

Büyükelçilik görevinden sonra siyaset hayatına atılan Öztürk Yılmaz ilk olarak CHP’den Ardahan milletvekili adayı olmuştur ve milletvekilliğini kazanmıştır.

Ardından partisinde çeşitli görevlerde bulunan Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz 2020 tarihinde Yenilik Partisi’ni kurdu. (Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.