Playstation Oyunları Gelişimi Hangi Yönde Etkiliyor

Playstation Oyunları Gelişimi Hangi Yönde Etkiliyor

Bilgisayar ya da playstation oyunları her geçen zamanda çocuklar arasında giderek artan bir popülarite ile yayılmaya başlamıştır. Artık buna bağımlılık ta denilebilir.

Bilgisayar ya da playstation oyunları her geçen zamanda çocuklar arasında giderek artan bir popülarite ile yayılmaya başlamıştır. Artık buna bağımlılık ta denilebilir. Olay bağımlılık derecesine geldiğinde elbette ki, ebeveynler olumsuz etkiler açısından endişelenmeler yaşayabilir. Bunlardan en başta geleni ise çocuğun sosyal hayattan uzaklaşıp asosyal olarak büyümesidir. Bilgisayar oyunlarının çocuklar üzerindeki etkileri açısından yapılan araştırmalarda hem olumlu hem de olumsuz yönler ortaya çıkmıştır. Çocukların yaş gruplarına uygun oyunlar oynamaları ya da bilgisayar başında geçirilen zaman dilimi bu araştırmalarda önem taşıyan konular arasında yer almaktadır.

image001-155.jpg

Bilgisayar Oyunları Ve Ebeveynler

Ebeveynlerin bilgisayar oyunlarının çocuklarının üzerindeki olumsuz etkiyi arttırmaması adına düzenli kontrol etmeleri önem taşıyan ilk kuraldır. Oyunlardaki yaş aralığı kontrolü yine ebeveynden geçmelidir. Günde 2 saatten fazla bilgisayar başın da kalma durumu ayarı yapılmalıdır. Çocuğa açık hava faaliyetleri, sosyal aktiviteler kazandırılmalıdır.

Son zamanlarda çocuklar arasında oldukça popüler olan bir oyun olan mınecraft, dünya çapında da en çok satan oyunlar arasındadır. Oyunda grafik, üç boyutluluk, efektler birbirinden son derece farklı olarak dizayn edilmiştir. Bloklar üst üste konulduğu zaman çocuk adeta kendini başka bir evrende hissetmeye başlar. Legolardan yapılan evler, yollar gibi eşya ve aletler yapılmaktadır. Ancak bu sırada da düşmanlara karşı koruma durumu vardır ki, bu da hayal gücünü kullanma, sabır ve beyin çalıştırmayı gerektirmektedir. Minecraft devamlı plan yapmaya zorlar. Oyun aslında 13 yaş sonrası için tasarlanmış ancak şu sıralarda 6-7 yaş grubunda bu deli gibi oynanmaktadır. Mınecraft oynamakla çocuk kavram ve şekillerde serbestlik dürtüsü, yaratabilme kabiliyeti, fikir üretme gibi durumları belirleyebilmektedir. Çocuk bir dünya kurmakta ve bunu kendi mücadelesi ile yaşatmaktadır. İşte bu da çocuğa özgürlük ve yaratıcılık katmaktadır. Oyun içerisindeki ödül ve puan sistemi de destekleyicidir. Oyun içerisinde zaman zaman zombiler çıkabilmektedir. Figürler korkunç olarak tasarlanmamıştır çocuk zombilerle karşılaşınca kaçma ve kurtulmak için plan yapıp uygulamaya kendini adapte etmeyi öğrenir. Burada önemli olan bağımlılık derecesine gelmemesidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.