Polis Akademisi öğrencileri tazminat yönetmeliğinde değişiklik

Polis Akademisi öğrencileri tazminat yönetmeliğinde değişiklik

Emniyet Genel Müdürlüğü Adına Polis Akademisi ve Diğer Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrencilerden Alınacak Tazminata Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

 

YÖNETMELİK

İçişleri Bakanlığından:

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADINA POLİS AKADEMİSİ VE DİĞER

FAKÜLTE VE YÜKSEK OKULLARDA OKUYAN ÖĞRENCİLERDEN

ALINACAK TAZMİNATA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 30/9/2003 tarihli ve 25245 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Adına Polis Akademisi ve Diğer Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrencilerden Alınacak Tazminata Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (5) ve (8) numaralı alt bentleri yürürlükten kaldırılmış, (6) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“6) Ek ders, sınav ve uygulamalı eğitim giderleri; o yıl içerisinde yapılan ek ders ücretleri, sınav ücretleri, uygulamalı mesleki eğitim ve uygulamalı eğitim kampı süresindeki diğer giderler ile atış giderleri toplamının öğrenci sayısına bölünmesi sonucu bulunacak kısmı,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasının ilk cümlesinde yer alan “4 (dört) ile çarpılması” ibaresi “4652 sayılı Kanunda belirtilen şekilde hesaplanması” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “4 (dört) katı” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “4 (dört) katı” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Geçici Madde 1 – 1/7/2013 tarihinden itibaren haklarında öğretim masraflarının dört katı tazminat borcu çıkartılanlar hakkında bu Yönetmelik hükmü uygulanır.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 7 – Maliye Bakanlığı ve Sayıştayın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

 

 

Eki için tıklayınız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.