Poşete ücret ödemek istemeyenlerden 'toptan' çözüm

Poşete ücret ödemek istemeyenlerden 'toptan' çözüm

1 Ocak 2019 itibariye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ücretli poşet uygulaması nedeniyle Yozgat'ta vatandaşlar toptan satış yapan poşetçilerin yolunu tuttu

Market alışverişlerinde plastik poşetlerin 25 kuruşa satılmasının ardından Yozgat'ta vatandaşlar alternatif yöntemlere yöneldi. Vatandaşlar marketten 25 kuruşa poşetalmak yerine daha ucuza satılan toptancılardan kilo ile poşetalmaya başladı.


İki gündür perakende poşet satışlarının arttığını belirten esnaf Ali Arık, vatandaşların kendilerinden kilo ile poşet aldığını söyledi.

Arık gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Daha önce muhatabımız toplu alım yapan marketlerdi. Şuan da vatandaş daha çok talep ediyor bu sayede perakende satışımız artı. Vatandaş geldiği zaman bir kilo poşetten kaç tane çıktığını soruyor. Kilo fiyatını soruyor, bir poşetin kaç kuruşa geldiğini hesaplıyor. Markette 25 kuruşa aldığı poşet burada 10-12 kuruşa denk geliyor. Bir kilogramdan boylarına göre 80 ile 150 arasında poşet çıkıyor. Ortalama fiyatları da 10 ile 12 kuruş arasında değişiyor"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.