Prezentabl Ne Demek

Prezentabl Ne Demek

İş dünyasında sık olarak karşımıza prezentabl ne demek sorusu çıkmaktadır. Bu soruyla ilk kez karşılaşmış olan kişiler internet üzerinden meraklarını giderebilmek adına araştırmalar yapmaktadırlar.

Prezentabl Ne demek?

İş dünyasında sık olarak karşımıza prezentabl ne demek sorusu çıkmaktadır. Bu soruyla ilk kez karşılaşmış olan kişiler internet üzerinden meraklarını giderebilmek adına araştırmalar yapmaktadırlar. İngilizce Prezantabl olarak yazılan ve dilimize geçmiş olan bu kelime neyi anlatıyor? Prezentabl nedir?

Prezentabl kelimesinin kökeni İngilizceye dayanmaktadır. Dilimize de aynı şekilde geçmiştir. Ancak dilimize geçişi sırasında telaffuzundan kaynaklı olarak yazım yanlışlıkları olabilmektedir. Kelime belli bir anlamı ifade etse de, bazen değişik şekillerde kullanıldığı da olmuştur. Günümüzde de bu değişik şekillerde kullanma halen devam etmektedir. Kısa bir giriş sonrası prezentabl ne demek sorusunun cevabına geçelim. Kelime anlamsal olarak kişinin ;

  • Olumlu olarak adlandırılan özelliklerin karakterinde bulunması
  • Giyiminde, kuşamında titiz olması, düzenli olması
  • Görünüşüne önem vermesi, güzel giyinmeye gayret etmesi

olarak ifade edilir. Prezentabl kelimesi özellikle insanların karşısına iş arama esnasında karşısına çıkıyor. İş ararken ilanların açıklama kısımlarında artık bu kelimeyi görmek bizler için şaşırtıcı gelmiyor. Hayatımızın bir parçası haline geldiğinden dolayı, bu sözcük alışılması gereken bir durum olarak toplumda kabullenilmiş durumdadır. Konuya firmalar açısından yaklaşırsak, çalışan elemanların yukarıda saydığımız özelliklere sahip olması elbetteki, iş yerlerinin istedikleri bir durum olacaktır. Bu sebeple pek çok ilanda Prezentabl eleman aranıyor yazısını görebilirsiniz.

prezentabl_olmak.jpg

Prezentabl olmak

Devlet kurumları haricinde özel sektörde çalışanlar iş yönünden kamu kurumlarına göre kendilerine çok daha fazla dikkat etmek zorundadırlar. Bu durum her firma için aynı olmasa da, genel olarak gidişat bu şekildedir. Personel arasındaki rekabet bu tür yerlerde çok daha fazladır. İş sorunu yaşamak istemeyen elemanlar özellikle prezentabl kelimesini kendilerine yansıtmak zorunda kalabilmekteler. Kelime anlamını hiç bilmese, hatta prezentabl nedir?, duymamış dahi olsa zorunluluktan dolayı dış görünüşüne önem vermek, davranışlarında örnek olmak, olumlu bir kişilik sahibi olmak gibi özelliklere bürünmek zorunda kalabiliyor. Kısacası prezentabl bir eleman kılığına kendiliğinden bürünüyor.

Buraya kadar anlattıklarımızı özet geçersek, çoğumuzun karşılaşmadığı için bilmediği prezentabl kelimesi iş dünyası için vazgeçilmez bir kavramdır. Yalnızca görüntü olarak değil kişinin kendisine kişisel gelişim konusunda da geliştirmesi , çevresi tarafından taktir edilir bir kişiliğe sahibi olması gerektiğini ifa eder bu kelime

prezentabl_a_s_ndan_ki_isel_geli_imin_nemi_nedir.jpg

Prezentabl Açısından Kişisel Gelişimin Önemi Nedir?

Bir çalışan olarak işveren tarafından beğenilmek için güzel bir kişiliğin yanında kişinin kendisini yeterince yetiştirebilmesi de bir o kadar önemlidir. Burada ifade ettiğimiz kişilik ve bireysel geliştirme ifadeleri birbirlerinin tamamlayıcısıdır. Eksik olan bir parça diğerinin üzerinde olumsuz bir etkiye neden olmaktadır.

İş konusunda çalışma yapan bir personel kendisini bu işe adamaz ise yeterince profosyonel görünmeyecektir. Böyle bir durumla karşılaşan işveren personelinin samimiyetinden şüphe duyar. Bu tür işler prezentabl ne demek sorusunun cevabını bilmeyen kişilerin karışacağı durumlardır. İşverence profosyonel davranılmamanın sebep olacağı olumsuz durumun ana nedeni başkalarına bir şeyler katamayacağınız düşüncesidir. Çünkü kendisini yeterince geliştirememiş bir kişi başkalarına da fayda sağlayamaz. İnsanlara bir değer katmak için bireyin kendisinin değerli olmalı düşüncesi hemen her işveren kişide mevcuttur. Tüm bunlar prezentabl kelimesinin bir nevi açıklamasını oluşturmaktadır. Konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için https://www.ekishaberleri.com/prezentabl-ne-demek/ linkine tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.