Proje Okulları Ulusal Bilim Kampı Yapıldı

Proje Okulları Ulusal Bilim Kampı Yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma...

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek ve bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla 3. Ulusal Bilim Kampı Bursa’da gerçekleştirildi.

Bursa Tofaş Fen Lisesi koordinatörlüğünde, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile düzenlenen Bilim Kampı’nın açılışına Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran katıldı. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi´ndeki kampın açılış töreninde yaptığı konuşmada, amaçlarının eğitimi bir devlet politikası haline getirmek olduğunu belirterek, “Bizden sonra kimler gelirse gelsin, eğitimde oturmuş olan devlet politikası vizyonunu devam ettirsin istiyoruz. Bunu geliştirerek, yeni yeni modellerle dünyadaki gelişmelerle örnek şekiller haline getirsin istiyoruz." diye konuştu. 

Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının yönetici ve öğrencilerinin katıldığı açılış töreninin ardından üniversitelerin öğretim üyelerince katılımcılara akademik bilgi verildi. Bilim Kampı’nda yapılan sunumların ardından atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 

Çalışma sonucunda hazırlanacak projeler değerlendirme komisyonu tarafından incelenerek 2-5 Mayıs 2019 tarihlerinde “SCIENCE EXPO-Bursa Bilim Şenliği”nde sergilenecek ve her kategoride ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.