Ramazan Çakırcı: Geleceğimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz

Ramazan Çakırcı: Geleceğimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz

Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Van şubelerinin il divan toplantısına ve Genç Memur-Sen Van İl Temsilciliği, Genç Birlik ve Girişimci Genç Ufuklar Derneği tarafından düzenlenen “Yakın Tarih Okumaları: Gençlik ve Siyasal Katılım” konulu panele katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, bugüne kadar hep yabancıların raporları doğrultusunda hazırlanan müfredatlarla gençlere yön verilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Yıllardır, insanımıza giydirilmeye çalışılan bu eğreti elbisenin, bize uymayan bu müfredatın değiştirilmesinin mücadelesini veriyoruz. Tarihe yön vermek, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak noktasında sorumluluk alıyoruz. Bunun için bir medeniyet tasavvurumuzun olması gerekiyor. Eğer bu konuda başarılı olmazsak, değerlerimizi yitirmiş olacağız” dedi.

Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Van şubelerinin il divan toplantısına ve Genç Memur-Sen Van İl Temsilciliği, Genç Birlik ve Girişimci Genç Ufuklar Derneği tarafından düzenlenen “Yakın Tarih Okumaları: Gençlik ve Siyasal Katılım” konulu panele katıldı.

Yıllardır, nasıl bir müfredat ve eğitim sistemi istediklerini, önerileriyle birlikte dile getirdiklerini kaydeden Çakırcı, “Bugünün ve geleceğin nesillerini yetiştirmenin en değerli yatırım olduğunun bilincinde olarak, eğitim çalışanlarının sosyal ve özlük haklarının yanında eğitim meselemize ilişkin araştırma ve arayışlara dönük çalışmalar yapmayı da kendimiz için millî bir sorumluluk gördük. İthal programlarla, millî ruhtan yoksun müfredatlarla sorunlarımızı çözemeyeceğimiz, medeniyet değerlerinden habersiz nesillerle muasır medeniyetler seviyesine çıkamayacağımız gerçeğinin altını çizdik. Eğitimin asıl amacı ve işleyişi; çocuklarımıza öğreteceğimiz bilgi, onlara kazandıracağımız erdemli davranışlar, aşılayacağımız millî bir ruh, yerli bir kimlik ve evrensel felsefi değerlerle gelişmiş bir kişilik tamamıyla müfredatla ilgilidir. Nasıl bir insan istendiği tasavvurunun gerçeğe dönüşeceği alan müfredattır. Biz, her zaman sadece sorunları tespit etmekle kalmayıp çözüm yolları önermeyi ve alternatifler ortaya koymayı önemseyen bir sendika olarak, müfredat konusunda da kapsamlı bir araştırma yaptık, akabinde Millî Eğitim Bakanlığı’nın görüşe açtığı taslak müfredata ilişkin görüş ve eleştirilerimizi kamuoyuyla paylaştık ve bu konuyla ilgili raporumuzu yetkililere ilettik” şeklinde konuştu.

 

Bir medeniyet tasavvurumuz olmalı yoksa değerlerimizi yitiririz

Sendika olarak ülkemizin istikbaline katkıda bulunmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Çakırcı, “Bugüne kadar hep yabancıların raporları doğrultusunda hazırlanan müfredatlarla gençlerimize yön verilmeye çalışıldı. Yıllardır, insanımıza giydirilmeye çalışılan bu eğreti elbisenin, bize uymayan bu müfredatın değiştirilmesinin mücadelesini veriyoruz. Tarihe yön vermek, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak noktasında sorumluluk alıyoruz. Bunun için bir medeniyet tasavvurumuzun olması gerekiyor. Eğer bu konuda başarılı olmazsak, değerlerimizi yitirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

15 Mayıs’a kadar durmak yok

Katsayı adaletsizliğine son verilmesi, başörtüsü yasağının kaldırılması, Siyer, Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli olarak okullarda okutulması, fişleme aracına dönüştürülen Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, kapatılan imam hatip ortaokullarının açılması gibi, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasında verdikleri mücadelenin, harcadıkları çabanın, döktükleri terin payının büyük olduğunu dile getiren Çakırcı, yetkili sendika oldukları tarihten bu yana kayda değer kazanımlara imza attıklarını, Ağustos ayında yapılacak 4. Dönem Toplu Sözleşme’de yeni kazanımlar elde etmek için masaya oturacaklarını söyledi.

Ramazan Çakırcı, toplu sözleşme masasına daha güçlü bir şekilde oturmak için belirledikleri 500 bin üye sayısına ulaşmanın önemli olduğunu, 15 Mayıs’a kadar kar kış demeden, yağmur çamura aldırmadan çalışacaklarını vurguladı.

 

Gelir dağılımı adil yapılırsa kimse aç kalmaz

“Dünyanın kaynakları sınırlı, insanoğlunun ihtiyaçları sınırsızdır aldatmacasıyla öz kaynakları bakımından zengin olan ülkelere, özellikle de İslam coğrafyasına savaş açan zihniyet bugün milyonlarca insanı bir hiç uğruna katletmiştir” diyen Çakırcı, şöyle konuştu:

“Batı uygarlığının temelinde istimlak, bizim medeniyetimizin temelinde ise iktisam vardır. Dünyadaki kaynakların adil dağıtılması durumunda değil 7 milyar, 17 milyar insan bile doyacaktır. Onun için adil gelir dağılımı konusunda daha duyarlı olmalı, sesimizi yükseltmeli, mücadelemizi güçlü bir şekilde sürdürmeliyiz.”

 

Ayşin: Mağdurlara desteğimiz sürecek

Toplantının açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen Van 1 No’lu Şube Başkanı Osman Ayşin ise, Türkiye’nin istiklali ve istikbali için mücadele vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Ayşin, 15 Temmuz’dan bu yana açığa alınan ve ihraç edilen birçok kamu görevlisinin olduğunu, bunların içinde masumların da olduğunu, mağdurlara destek verdiklerini ve vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

 

‘Yakın Tarih Okumaları: Gençlik ve Siyasal Katılım’ paneli gerçekleştirildi

Ramazan Çakırcı, Genç Memur-Sen Van İl Temsilciliği, Genç Birlik ve Girişimci Genç Ufuklar Derneği tarafından düzenlenen “Yakın Tarih Okumaları: Gençlik ve Siyasal Katılım” konulu panele de katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Gülay Samancı’nın da katıldığı programda konuşan Çakırcı, Türkiye’nin yakın tarihinde meydana gelen olaylara değindi. Yakın tarihimizin bir darbeler tarihi olduğunu belirten Çakırcı, gençlerin siyasette söz sahibi olması gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.