Ramazan Çakırcı MEB Bürokratlarını Topa Tuttu!

Ramazan Çakırcı MEB Bürokratlarını Topa Tuttu!

Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube divan toplantısında konuşan Ramazan Çakırcı, toplu sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade ederek, verdikleri mücadele ve harcadıkları çaba sonucu temin edilen kazanımları itibarsızlaştırmaya çalışanlara ser

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, 3. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerini etkisizleştirmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bazı bürokratları, yayımladıkları yazılarla toplu sözleşme hükümlerini etkisizleştirmeye çalışıyorlar. Kendilerini uyarıyoruz. Biz toplu sözleşme kazanımlarımızın itibarsızlaştırılmasına, hükümlerinin etkisizleştirilmesine müsaade etmeyiz” dedi.
 


 

Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube divan toplantısında konuşan Ramazan Çakırcı, toplu sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade ederek, verdikleri mücadele ve harcadıkları çaba sonucu temin edilen kazanımları itibarsızlaştırmaya çalışanlara sert tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bazı bürokratlarının, yayımladıkları yazılarla toplu sözleşme hükümlerini etkisizleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Çakırcı, “Kanun hükmünde olan toplu sözleşme hükümlerini genelgelerle, resmi yazılarla etkisizleştirmeye çalışan bürokratları uyarıyoruz. Biz toplu sözleşme kazanımlarımızın itibarsızlaştırılmasına, hükümlerinin etkisizleştirilmesine müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.  

İLKSAN’la ilgili hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz

Danıştay’ın, İLKSAN’a zorunlu üyelikle ile ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararını düzelteceğini düşündüklerini dile getiren Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Toplu sözleşmeden sonra İLKSAN yönetiminin etekleri tutuştu. Toplu sözleşme hükmünü yargıya taşıdılar. İLKSAN’ın batacağını biz yıllardır söylüyorduk. Maalesef haklı çıktığımızı bir kez daha gördük. Bize ‘neden İLKSAN seçimlerine katılmıyorsunuz’ diye soranlar var. Üyelerimiz batık bir kurumu yönetmeye talip değiller. Üyelerimiz, batık kuruma yapılan zorba üyeliğe karşıdırlar. Biz üyelerimizin hakkını alıncaya kadar hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.”





İş güvencesini gündemde tutanlar var

İş güvencesi ile ilgili tartışmalara da değine Ramazan Çakırcı, iş güvencesini tesbih çeker gibi sürekli gündemde tutanların bulunduğunu, buna bazı sendikaların da alet olduğunu vurgulayarak, “İş güvencesi kırmızı çizgimizdir, nokta” ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa ve müfredat şart

Yeni anayasa, müfredat ve mevzuatın güncellenmesi konularında değerlendirmelerde bulunan Çakırcı, şunları söyledi:

“Eğitim ve öğretimin her kademesinde demokrasilerde ve çoğulcu bir yapıda olmaması gereken ve gerçekte herhangi bir etki de oluşturmayan ideolojik endoktrinasyonun sona erdirilmesini amaçlayan çoğulcu düşünmeyi ve farklılıklara saygıyı, empatiyi hedefleyen bir müfredat değişikliği elzemdir. Darbe darbelerinin izlerini ve darbecilerin zihniyetini taşıyan hukuk sistemimiz ve mevzuatımız yeniden ele alınarak, darbe hukukuna ilişkin bütün izler silinmelidir. Anayasadan başlanarak, bütün mevzuat insan onuru merkezli, demokratik ilkeleri önceleyen bir anlayışla yeniden düzenlenmelidir.”


Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Levent Köse ise, gerçekleştirdikleri faaliyetleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum