Ramazan Çakırcı: Sözleşmeliliğin meydana getirdiği mağduriyetler artık görülmelidir

Ramazan Çakırcı: Sözleşmeliliğin meydana getirdiği mağduriyetler artık görülmelidir

Ramazan Çakırcı, Ağrı, Hakkâri ve Van’da şube yönetimleri, ilçe ve işyeri temsilcileri ve eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi. Okul ziyaretleri de yapan Çakırcı, eğitim çalışanlarının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, geleceğimiz olan gençleri yetiştirme çabası içinde olan eğitimcilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması, beklentilerinin karşılanması gerektiğini ifade ederek, “Eğitim gibi önemli bir alanda farklı istihdam türlerinin olmaması gerekmektedir. Yıllardır dile getiriyoruz, öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz diye. Eşinden ayrı olan eğitim çalışanlarının aile birliği ve iç huzuru sağlanmalı, atamalar kadrolu yapılmalıdır” dedi.


 

Ramazan Çakırcı, Ağrı, Hakkâri ve Van’da şube yönetimleri, ilçe ve işyeri temsilcileri ve eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi. Okul ziyaretleri de yapan Çakırcı, eğitim çalışanlarının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öğretmenlere verileceği duyurulan 3600 ek göstergenin tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Çakırcı, “3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme, vaatleri icraata dönüştürecek çalışma, kadro ve unvan bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ivedilikle çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.



 

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yol açtığı mağduriyetlere işaret çeken Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu hizmetinde kalite, süreklilik ve kapsayıcılığın yanı sıra, kamu görevlilerinin istihdam şekli, çalışma şartları ve mali, sosyal ve özlük hakları da önemlidir. Çocuklarımızı, gençlerimizi, yarınlarımızı yetiştirme çabası içinde olan eğitimcilerin sorunlarına çözüm bulunmalı, beklentileri karşılanmalıdır. Eğitim gibi önemli bir alanda farklı istihdam türlerinin olmaması gerekmektedir. Yıllardır dile getiriyoruz, öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz diye. Eşinden, çocuklarından ayrı olan eğitim çalışanlarının aile birliği ve iç huzuru sağlanmalı, atamalar kadrolu yapılmalıdır. Sözleşmelilik uygulamasının neden olduğu mağduriyetler artık görülmeli ve farklı uygulama ve istihdam türlerine son verilmelidir.”



 

Meslek kanunuyla ilgili düzenlemenin gecikmesi çözümün ötelenmesi demektir

Çakırcı, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun da ivedilikle çıkarılması gerektiğini kaydederek, “Öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alacak, yöneticilik ve liderlik süreçlerine katılım, bu pozisyonlardaki mali, sosyal ve özlük hakları da içerecek, uluslararası standartlara uygun, öğretmenliğin kariyer mesleği niteliğini dikkate alan, öğretmenin etkinliğini artıracak, itibarını yükseltecek nitelikte bir meslek kanunu eğitimin geleceği açısından ertelenemez bir zorunluluktur. Meslek kanunuyla ilgili düzenlemenin gecikmesi, aynı zamanda mesleğin kanayan yarası öğretmene şiddet sorununun çözümünün de ötelenmesi demektir” ifadelerini kullandı.


İLKSAN, kimlik bunalımı yaşamaktadır

3 Nisan’da yapılacak İLKSAN seçimlerine de değinen Çakırcı, Sandığın iş hayatının, ekonomi dünyasının, tamamlayıcı mesleki emeklilik sisteminin gereklerini yerine getiremediğini vurguladı.

Çakırcı, “300 bine yaklaşan üye sayısı ve toplamda 1,9 milyar liralık varlığıyla İLKSAN, birkaç basit bankacılık işlemi yapan küçük bir işletme gibi hizmet vermektedir. İLKSAN, kimlik bunalımı yaşamaktadır. Sandığın gücünü üretimden alması, ülkemiz için iktisadi ve sosyal katma değer üretmesi ve emekli olan öğretmenlerimize hatırı sayılır miktarda emekli yardımı yapabilecek bir güce kavuşturulması gerekmektedir” diye konuştu.

Ziyaretler

Ramazan Çakırcı, Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Aslan ve Yönetim Kurulu ile birlikte Vali Osman Varol’la bir görüşme gerçekleştirdi. Ağrı 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, eğitim çalışanlarıyla bir araya gelen Çakırcı, daha sonra Patnos’a geçerek, ilçe yönetimi ve işyeri temsilcileriyle buluştu.







Çakırcı, Hakkâri Şube Başkanı Şanser Kutluk, Yönetim Kurulu ve Van 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Uca ile birlikte Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı’yı, İlçe Millî Eğitim Müdürü Servet Canlı’yı, İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür’ü, Vali İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.






 

Van 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Uca ile birlikte Vali Mehmet Emin Bilmez ve İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Tevke ile görüşen Çakırcı, Van 2 No’lu Şube yönetimiyle üniversite çalışanlarının sorunlarının çözümüne ilişkin istişarelerde bulundu.

Ramazan Çakırcı, son olarak Van Edremit Ayhan Şahenk Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Tuşba Hacı Ömer Sabancı İlkokulu yönetici ve öğretmenlerini ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.