Ramazan Çakırcı'dan Görevden Alma Tepkisi: Milim Geri Adım Atmadık!

Ramazan Çakırcı'dan Görevden Alma Tepkisi: Milim Geri Adım Atmadık!

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş'un görevden alınmasına tepkiler dinmek bilmiyor.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş'un görevden alınmasına tepkiler dinmek bilmiyor. 

Geçtiğimiz günlerde Alpaslan Durmuş, Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı görevinden alınmış, Durmuş’un yerine Prof. Dr. Burhanettin Dönmez atanmıştı.

Yapılan atama sonrasında; önce sosyal medyadan, arkasından hükümete yakın yazar ve düşünce adamları tarafından tepkiler gelmeye başladı. 

En sert tepkiyi ünlü İlahiyatçı Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman gösterdi. Karaman yazısında yeni başkan Dönmez'e ait olduğu söylenen aşağıdaki paylaşımlara yer vermişti.

“Din öğretmeni yetmedi ilahiyat fakültesi öğrencilerine öğrenimleri sırasında öğretmenlik için formasyon alma hakkı tanındı.”

“YÖK kendini aşmış, geriye doğru büyük bir adım. Bir adımda kırk yıl geriye gidiş. Ben değişim buna derim.”

Malatya’nın rektörü hakkında: 
“Maalesef rektörlükle soytarılığın birbirinden ayrı işler olduğunu bilmeyen rektörlerin sayısı hızla artıyor! Bizdeki de rektör olur olmaz hacca gitti, bıyık bıraktı, camiyi yıktırdı daha büyüğünü yaptırıyor. Rektör değerlendirme kriterlerinin acilen değişmesi gerekiyor!”

Ramazan Çakırcı'dan Çok Sert Tepki

Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan haberi adres göstererek şöyle dedi:

"2001 yılından beri sendikacıyım. Horlandık,aşağılandık,hedef alındık,vesayetin ağa babalarınca sindirilmeye ve yok edilmeye çalışıldık Hayat bir mücadele dedik ve aziz milletimiz için temel hak ve özgürlükler mücadelemizden milim geri adım atmadık. Buna vesile olana ahım var."

111-001.jpgkaynak: memurpostasi.com

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.