Ramazan Çakırcı: İşte Kuzey Suriye'deki PKK Gerçeğinin Bilinmeyenleri!

Ramazan Çakırcı: İşte Kuzey Suriye'deki PKK Gerçeğinin Bilinmeyenleri!

“Kuzey Suriye’den bir kişi bana bu mesajı gönderdi. Olduğu gibi aktarıyorum. Suriye'deki gerçeği yansıtıyor.... (Barış Pınarı Harekatı hakkında bilinmeyenler.)

Türkiye Kuzey Suriye’de kime karşı savaşıyor?

“Kuzey Suriye’den bir kişi bana bu mesajı gönderdi. Olduğu gibi aktarıyorum. Suriye'deki gerçeği yansıtıyor.... (Barış Pınarı Harekatı hakkında bilinmeyenler.)

Herkes Barış Pınarının Suriye topraklarında Suriye’ye karşı bir Türk askeri operasyonu olarak görmektedir. Ancak bu doğru değil çünkü bu topraklar 2012den beri Suriye egemenliğinden çıkmış ve adı kuzey Suriye (Rojava) Kürtçede Batı Kürdistan demektir. PKKlılar Bölgeyi Özgür Suriye ordusundan aldiklarinda ilk yaptıkları şey Rasulayin'de Cami-i Kebir minberine çıkıp ve hoparlörlerle neredesiniz ey Mohammed'in itleri. Arap ve Müslümanlara ilk çağrıları böyleydi. Daha sonra Suriye devrimine katılan insanların evlerini ve İşyerlerini gasp etmeye başladılar ve onları yurtdışına kovdular. Arapların evlerini ve köylerini yıkıp sakinlerini kovdular. Köylere Kütçe isim verdiler (mesela Rasulayin Seri Kanih oldu) ve (Telabyad Dirbad Bey Oldu ) ve birçok örnek var.

Bölgeye yeni yasalar koydular, başkan, bakanlar ve millet meclisine atadılar. Yasalarıyla hükmedecek özel mahkemeler oluşturdular. Belediyeler tesis ettiler oluşturdukları kurumlar memurlar atadılar. Kürtçe resmi dil oldu. Şam ve Halep gibi diğer Suriye illerinde doğmuş herhangi bir Suriye vatandaşı Kürt Bölgelerine girmek istese bir Kürt kefili olmadan giremez. Gençleri, kurdukları Kürt devleti ordusunda askerlik yapmaya zorladılar. Eğitim müfredatını Kürtçe yaptılar. Bununla yetinmeyerek kürt devletinin resmi dini olarak Zerdüştlük kitapları bastılar. Ve çocuklara Zerdüştlüğü okutmaya başladılar. Allahın Zerdüşt olduğunu telkin ettiler. PKK lideri Öcalan'in posterleri meydan, duvarlar, ofis ve arabalara astılar .

Bu yüzdendir ki Türkiye Suriye devletinin egemenliğine karşı değil Rojovaya karşı savaşıyor. Suriyeli Müslümanlara karşı değil Ateist PKKlılara karşı savaşıyor.”

Kuzey Suriye’den Moritanyalı bir sendikacı dostumuza gönderilen e-mail

turkiye-kuzey-suriye’de-kime-karsi-savasiyor-iste-kuzey-suriyeden-gelen-mesaj!.jpgRamazan ÇAKIRCI

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.