Ramazan Çakırcı'dan Öğretmen Mülakatı Tepkisi

Ramazan Çakırcı'dan Öğretmen Mülakatı Tepkisi

Ankara 2 No’lu Şube’nin düzenlediği işyeri temsilcileri istişare toplantısında konuşan Ramazan Çakırcı, kamuoyunda son zamanlarda sıkça dile getirilen memurun iş güvencesinin kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların karşısında olacaklarını vurguladı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, kamuda iş güvencesinin kalkması gibi söylemlerin son derece yanlış olduğunu belirterek, “İş güvencesi kırmızı çizgimizdir, iş güvencesinden taviz vermek, geleceğimizden vazgeçmektir. Bundan asla taviz vermeyiz” dedi.



Ankara 2 No’lu Şube’nin düzenlediği işyeri temsilcileri istişare toplantısında konuşan Ramazan Çakırcı, kamuoyunda son zamanlarda sıkça dile getirilen memurun iş güvencesinin kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların karşısında olacaklarını vurgulayarak, “Memurun iş güvencesini tartışmaya açmaya çalışanların zemin yoklaması olarak adlandırılan bu tür girişimlerin karşısındayız. Buna şiddetle tepki gösterir ve tartışmaya açtırmayız. Kamuda çalışan 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağlamış bir sendika olarak, keyfiliklere kapı aralayacak yaklaşımlara müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.



 

Mülakat uygulaması adalet duygusunun zedelenmesine neden olmaktadır

Zorlu sınavlar sonucu öğretmen olmaya hak kazanan kişilerin mülakata tabi tutulmasının son derece yanlış olduğunu kaydeden Çakırcı, “Öğretmen seçiminin mülakatla yapılması, yapılan mülakatlar çerçevesinde adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, yıllarca emek vererek okumuş ve birçok yazılı sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca bir kaç dakikalık mülakatla elenmesi adalet duygusunun zedelenmesine neden olmaktadır. Yeni personel alımı tercihinde, mülakat uygulaması yerine daha adil, hakkaniyet, ehliyet ve liyakat ölçülerine göre bir istihdam modeli yeniden düşünülmelidir” şeklinde konuştu.



 

Eğitimde yeni bir sayfa açılmalıdır

Eğitim sisteminde de yeni bir sayfanın açılması gerektiğini dile getiren Çakırcı, şunları söyledi: “Ülkemizin paradigması değişmeye başladı. Bu değişimin eğitim sistemimize de yansıması lazım. Bugüne kadar bizlere hep yön dayatıldı. Bu ülkeye çocukları üzerinden bir mühendislik çalışması yapıldı. Eğitim-Bir-Sen olarak, buna karşı çıkıyoruz. Bu yüzden müfredatla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptık. Bize ideoloji, yön dayatan eğitim sistemine hayır diyoruz. Anadolu insanının değer yargılarıyla bezenmiş bir eğitim sistemi istiyoruz.”



Sendika olarak 15 Temmuz’da meydanlarda olduklarını ifade eden Çakırcı, şehitleri rahmetle anarak, “Bu teşkilat, ülkemizin vatansever evlatlarıyla birlikte 15 Temmuz gecesi meydanlara indi ve tankların önünde cesaretle durdu. O yüzden bu teşkilata ne kadar teşekkür etsek azdır. 15 Temmuz’un kahramanları sizlersiniz, milletimizdir. FETÖ’nün de, PKK’nın da kendi akıllarıyla hareket etmediğini görüyoruz. Bir üst akıl tarafından yönetildiklerini bugün çok iyi şekilde görüyoruz. Bu ülke, bu millet bunların tümünün hakkından gelecek güce sahiptir” diye konuştu.



Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Levent Köse ise, faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Eğitim çalışanlarının sahada karşılaştıkları sorunları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek adına bu tür toplantılar önemlidir. 4 bin üye hedefini aştık, bundan sonraki süreçte de şube olarak temsilcilerimizle beraber yeni hedeflere yol alacağız” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum