Resmen değişti: İşte yeni taksit sayıları...

Resmen değişti: İşte yeni taksit sayıları...

Taksit sayıları ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Cep telefonu için taksit sayısı 3 olurken beyaz eşyada taksit sayısı 18'den 9'a indirildi. Bilgisayar için taksit sayısı 6 ay, Turizm için taksit sayısı ise 18 oldu. İşte detaylar...

Taksit sayıları ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Cep telefonu için taksit sayısı 3 olurken beyaz eşyada taksit sayısı 18'den 9'a indirildi. Bilgisayar için taksit sayısı 6 ay, Turizm için taksit sayısı ise 18 oldu. İşte detaylar...

Perakande ticarette taksit sayısına yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı, perakende ticarette taksit sayısını yeniden düzenledi.

Ticaret Bakanlığı, perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı.

CEP TELEFONUNDA 3, TURİZMDE 18 AY TAKSİT
Buna göre perakende ürünlerde yeni taksit sayıları şöyle:

--*Fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 ay

--*Video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya satışlarında 4 ay

--*Tablet bilgisayar satışlarında 6 ay

--*Fiyatı 5 bin liranın altında olan televizyon satışlarında 9 ay, 5 bin lira ve üzerinde olan televizyon satışlarında 4 ay

--*Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli küçük ev aletleri gibi elektrikli eşya satışlarında 9 ay

--*Mobilya satışlarında 9 ay

--*Hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda 18 ay taksit uygulanacak.

--*Konut hariç taksitli mal ve hizmet satışında taksit 12 ayı aşmayacak.

Ayrıca yönetmeliğe göre, taksitlendirme süresi; nihai fatura değeri 120 bin Türk Lirası ve bu tutarın altında olan taşıt satışlarında 48 ayı, 120 bin Türk Lirasının üzerinde olup üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında 36, 300 bin Türk Lirasının üzerinde olup 750 elli bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında 24 ayı ve 750 bin Türk Lirasının üzerinde olup 1milyon 500 bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında 12 ayı geçemeyecek.

Nihai fatura değeri 1 milyon 500 bin Türk Lirasının üzerinde olan taşıt satışlarında taksitlendirme yapılamayacak.

ELEKTRONİK EŞYADA VE MOBİLYADA DÜZENLEME

Bu düzenlemeye göre, eskiden video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya satışları ile fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üstünde olan televizyon satışları 4 ayla sınırlandırılmışken mevcut düzenlemeyle sınırlandırmadaki fiyat kotası kalkmış oldu.

BEYAZ EŞYADA TAKSİT SAYISI 9'A DÜŞTÜ

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya ve mobilya satışlarında 18 ay olan taksit oranı 9 aya indirildi.

İşte o yönetmelik:

PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/8/2016 tarihli ve 29793 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Perakende işletmelerin tüketicilere yönelik taksitli satışları

MADDE 12/B – (1) Mal veya hizmet satışı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler dahil olmak üzere, kıymetli evrak düzenlenerek veya düzenlenmeksizin gerçekleştirilen konut satışı haricindeki taksitli mal ve hizmet satışlarında taksitlendirme süresi on iki ayı geçemez.

(2) Birinci fıkradaki süre;

a) Fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu satışlarında üç ay,

b) Video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya satışlarında dört ay,

c) Tablet bilgisayar satışlarında altı ay,

ç) Fiyatı beş bin Türk Lirasının altında olan televizyon satışlarında dokuz ay, beş bin Türk Lirası ve bu tutarın üzerinde olan televizyon satışlarında dört ay,

d) Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli küçük ev aletleri gibi elektrikli eşya satışlarında dokuz ay,

e) Mobilya satışlarında dokuz ay,

f) Hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda on sekiz ay,

olarak uygulanır.

(3) Taksitlendirme süresi; nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirası ve bu tutarın altında olan taşıt satışlarında kırk sekiz ayı, yüz yirmi bin Türk Lirasının üzerinde olup üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında otuz altı ayı, üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olup yedi yüz elli bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında yirmi dört ayı ve yedi yüz elli bin Türk Lirasının üzerinde olup bir milyon beş yüz bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında on iki ayı geçemez. Nihai fatura değeri bir milyon beş yüz bin Türk Lirasının üzerinde olan taşıt satışlarında taksitlendirme yapılamaz.

(4) Basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksitlendirme süresi üç ayı geçemez. Diğer kuyum satışlarında taksitlendirme yapılamaz.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.