Rize'de "Kardeş Eli Projesi" Başladı

Rize'de "Kardeş Eli Projesi" Başladı

Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kardeşlerine Elini Uzattı

Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kardeşlerine Elini Uzattı

Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Kardeş Eli” projesinin açılışını Merkez TOBB İlkokulu ve Mehmet Akif Ortaokulunda, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş yaptı.

Durmuş açılış öncesi yaptığı konuşmada projenin anlamlı, güzel ve faydalı bir proje olduğunu, proje çalışmalarından birçok okulumuzun faydalanacağını söyledi. Malzeme desteğini Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacağını dile getiren Durmuş böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine teşekkür etti.

Açılışın ardından okul öğrencilerinden oluşan ekip gerekli emniyet tedbirlerini aldıktan sonra okulda onarım çalışmaları yaptılar. Proje dahilinde okullarımızın teknik eksiklikleri tespit edilerek giderilmeye çalışılacak.

Okul Müdürü Mustafa BAL, Kardeş Eli Projesinden sorumlu Müdür Yardımcısı Bilal PINARLIK ve Okul Tanıtım Ekibi sorumlusu Ali SAYGI’dan alınan bilgiye göre, projenin amacının; “Toplum hizmeti çalışmalarına öğrencilerimizin aktif katılımlarını sağlamak, öğrencilerimizin topluma karşı sorumluluk bilinçlerini artırmak, Rize ilindeki okullara teknik destek sağlayarak ihtiyaçlarının giderilmesi, öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı olarak gördükleri mesleki konuların sahada uygulamasını yaparak mesleğindeki konuları pekiştirmek, okullardaki kaynak ve zaman israfını asgariye indirmek ve gidilen okullarda veli ve öğrencilere mesleki ve teknik eğitimin tanıtımına yardımcı olmak.” Olarak ifade ettiler. Ayrıca çalışmaya katılan öğrencilerin iş kazalarına karşı sigortalarının da yapıldığı ifade edildi.

Okul Müdürü Mustafa BAL katkılarından dolayı, Kardeş Eli Projesinden sorumlu Müdür Yardımcısı Bilal PINARLIK, Metal Teknolojisi Alan Şefi Cengiz KANGAL, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan Şefi Orhan CİVELEK, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan Teknisyeni Ömer DEMİR, Tanıtım Ekibi sorumlu Müdür Yardımcısı Ali SAYGI ve Gıda Teknolojisi Alanı Öğretmeni Sema ESGİCE ve de projeye katılan öğrencilere teşekkür etti. Bundan sonraki yapılacak çalışmalarda başarılar diledi.

Kaynak:rizeninsesi.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.