Rusya düşmanını iyi bilmeli

Rusya düşmanını iyi bilmeli

Türkiye'nin mevcut angajman kuralları temelinde, egemen olduğu toprakların bütünlüğünü korumak üzere harekete geçtiğini söyleyen Davutoğlu: "Rusya DAEŞ'e odaklanmalı" dedi

Rusya düşmanını iyi bilmeli

Türkiye'nin toprak bütünlüğünü koruduğunu belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, bunun, bir ülkeye karşı yapılmış bir eylem olmadığını belirtti.

ORTAK DÜŞMAN DAEŞ 
Davutoğlu, İngiliz The Times gazetesinde yayımlanan "Rusya ortak düşmana odaklanmalı" başlıklı makalesinde, dünyaya, "ortak eylem seyrini yeniden düşünme" çağrısı yaptı. Gerekli istişarelerin devam ettiğini belirten Ahmet Davutoğlu, "Toprağımızı korumaya dönük önlemler yerinde kalacak ama Türkiye, gerilimi düşürmek için Rusya ve müttefiklerimizle birlikte çalışacak" ifadelerine yer verdi. 

Davutoğlu: Rusya DAEŞ'e odaklanmalı

rusya düşmanını iyi bilmeli
'MÜLTECİ KRİZİ ÇÖZÜLMELİ' 
"Dikkatimizi, bizi birleştiren davadan ayırmamalıyız" vurgusu yapan Başbakan, şu görüşleri dile getirdi: "Uluslararası toplum kendi kendisine karşı dönmemeli. Aksi takdirde galip çıkanlar sadece DAEŞ ve Suriye rejimi olur. Bu sembolik ilişki ikisini de hayatta tutuyor. Paris saldırılarının akabinde, tıpkı Ankara ve öncesinde gerçekleşenlerde olduğu gibi, odaklanılması gereken şey DAEŞ'in teşkil ettiği tehditle mücadele etmek, Suriye'nin geleceğini teminat altına almak ve mevcut sığınmacı krizine çözüm aramaktır. Bunu yapamamak, DAEŞ'in nefret dolu ideolojisini yaymasına yardım eder. Terör belası gibi buna verilen küresel yanıt da mahalli çıkarları aşmalıdır." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.