Rusya’da Üniversite Okumak

Rusya’da Üniversite Okumak

Rusya'da üniversite okumak, sadece iyi bir üniversite diploması almanızı değil, aynı zamanda ilginç bir sosyal hayata sahip olmanızı, birçok yeni insanla tanışmanızı ve yeni arkadaşlar edinmenizi sağlayacak harika bir fırsattır.

Rusya'da üniversite okumak, sadece iyi bir üniversite diploması almanızı değil, aynı zamanda ilginç bir sosyal hayata sahip olmanızı, birçok yeni insanla tanışmanızı ve yeni arkadaşlar edinmenizi sağlayacak harika bir fırsattır. Bu durumda kendinizi iyi tanımanız ve ciddi bir şekilde çalışmanız çok önemlidir. Rusya'da üniversite eğitimi almak büyük bir fırsat olmakla birlikte birçok zorluğu da beraberinde getirmektedir.

Hazırlıklı olmanız gereken ilk şey dil bariyeridir. Rusya'da eğitim görüyorsanız ve Rusça bilmiyorsanız, sınıf arkadaşlarınızın da İngilizce öğreniyor olması muhtemeldir. Bu, dersleri normalden daha zor hale getirebilir çünkü sözdizimi, dilbilgisi ve kelime bilgisi söz konusu olduğunda bu dillerin her ikisinin de farklı yapıları ve kuralları vardır.

Kendinizi hazırlamanız gereken ikinci şey ise kültürel çeşitliliktir. Moskova, birçok etnik grubun bir arada yaşadığı (ve bu nedenle bazı benzerlikleri paylaştığı) büyük bir şehir gibi görünse de aralarında hala birçok farklılık vardır.

Rusya’da Üniversite Okumak için Gerekli Belgeler

Üniversite okumak için Rusya’yı tercih ettiyseniz elinizde bulunması gereken belgeler aşağıdaki gibidir:

  • HIV test sonucu
  • Apostilli Doğum Belgesi
  • Apostilli Sağlık Raporu
  • Apostilli Transkript Belgesi (ıslak imzalı)
    Apostilli Diplomanın Aslı
  • 10 adet vesikalık fotoğraf
  • Pasaportun aslı

Rusya’da Üniversite Okumak için Başvuru ve Kabul Şartları

Lise eğitiminden sonra eğitimini Rusya’da bir üniversitede tamamlamak isteyenler için Rusya’da üniversite okumak için gerekli başvuru ve kabul şartları şunlardır:

  • Öncelikle mezuniyet notunun yüksek olması kabul almayı kolaylaştıran bir etkendir. Rusya üniversiteleri öğrenciyi kabul etmek için lise diploma notunun en az 60 olmasını beklemektedir.
  • Üniversitenin eğitim diline bağlı olarak Rusça dil bilgisi şartı beklenmektedir. Eğitim dili Rusça olan üniversitelere veya bölümlere yalnızca bu şekilde başvuru yapabilirsiniz. Bilakis eğitim dili İngilizce olan üniversiteler ve bölümler de Rusya’da mevcuttur. İstenen seviyye üniversiteye göre değişir. Eğer istenilen seviyede uluslararası geçerliliği olan bir belgeniz varsa rahatlıkla başvurabilirsiniz. En az A2 seviyesinde İngilizce bilmek şartıyla da 1 sene hazırlık okuyarak İngilizcenizi geliştirebilir ve daha sonrasında istediğiniz bölüme başvurabilirsiniz.

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

11 milyondan fazla insanın yaşadığı devasa topraklarıyla Dünya’nın en büyük ülkesi olan Rusya'ya gidebilmeniz için vize gereklidir. Vize başvurusu genellikle konsolosluklar ile yapılır, ancak hizmet kurumlarına da başvuru yapabilirsiniz. Rusya, yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için popüler bir ülkedir. Üniversitelerinin iyi bir akademik standardı vardır, öğretim dilinin İngilizce olduğu bölümleri arttıkça anlaşılabilirliği de artmaktadır ve Rusya'da eğitim almak son derece uygun maliyetlidir. Rusya’ya üniversite okumaya gitmek için okul kabulünden sonraki adım öğrenci vizesi başvurusudur. Ülkenizdeki Rus konsolosluğuna vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir.

Rusya öğrenci vizesini genellikle 90 gün olarak vermektedir. Rusya’ya gittikten sonra bağlantılı olacağınız üniversite vizenizin süresini her yıl uzatacaktır. Vize başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

  • Rusya Vizesi Başvuru Formu
  • Kaydolmayı planladığınız üniversitenin davetiye mektubu
  • Pasaport
  • HIV test sonucu
  • 2 adet biometrik fotoğraf

İngilizce içerik için russian universities fees sayfasından yararlanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.