Saadet Parti'li avukat, Bylock'tan 178 kez görüşmüş

Saadet Parti'li avukat, Bylock'tan 178 kez görüşmüş

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İstanbul Şubesi Başkanı ve Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman'ın 23 Ağustos 2014'te telefonuna FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'u...

Toygun ATİLLA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede avukat Mustafa Yaman hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olduğu' iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi avukat Mustafa Yaman, 12 Temmuz 2017'de FETÖ örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Tutuklamaya Saadet Partisi'nden tepki gelmiş, partililer Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak basın açıklaması yapmış, tutuklamaya tepki göstermişti.

Halen tutuklu olarak bulunan avukat Mustafa Yaman hakkındaki İddianame ise dün tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede Saadet Partili avukat Mustafa Yaman'ın telefonuna ByLock programını ilk olarak 23 Ağustos 2014'de yüklediği, 26 değişik günde toplam 178 görüşme yaptığının belirlendiği ileri sürüldü.

İddianamede, avukat Mustafa Yaman'ın FETÖ'nün gizli haberleşme programı olan ByLock ile Zekeriyaköy'deki evinden, Şişli'deki ofisinden ve 2014 yılı Eylül ayı içinde ziyaret için gittiği Trabzon Çaykara Arsin ilçesinden görüşmeler yaptığının da delillendirildiği ileri sürüldü.

İddianamede avukat Mustafa Yaman'ın şüpheli olarak verdiği ifadesinde söylediği "Yaşam çizgim belli. Muhafazakar camiada herkes beni tanır. FETÖ yapılanması ile ilgili kimseyi tanımam. Bu görüşteki insanlara karşı olduğum gibi, irtibatım da yoktur" şeklindeki savunmasına vurgu yapıldı.

İddianamede, FETÖ yapılanmasının diğer tüm terör örgütlerinden farklı olduğu belirtilerek, "örgüt amaçladığı devlet otoritesine kavuşmak için her türlü sivil toplum kuruluşu, farklı siyasi parti ve oluşumdaki insanları ikna edip, birlikte çalışacak etki ve imkan kabiliyetine sahip olduğu gibi, bu kurumlara kripto elemanlarını da yerleştirerek amacını gerçekleştirme doğrultusunda davrandığı bilinen bir gerçektir" denildi.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.