Sade Bir Üye Gözüyle İLKSAN

Sade Bir Üye Gözüyle İLKSAN

İlksan Üyesi okurumuzun turkiyeegitim.com sitemize yollamış olduğu açıklamayı yorumsuz yayınlıyoruz...

İLKSAN Temsilciler Meclisi seçimleri Nisan 2021 de yapılacak. Ufukta seçim sandığı görünür görünmez raporlar, açıklamalar, eleştiriler, suçlamalar, savunmalar boy boy önümüze çıkmaya başladı. Çoğu İLKSAN üyesi gibi iradem dışında benim adıma benim faydama paramı değerlendirmesini beklediğim İLKSAN’ı ve bu tartışmaları da yakından izliyorum. Daha önce Eğitim Bir Sen’in yayınladığı rapora da göz attım, dün İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz’ın karşı açıklamalarını da okudum. En çok da haber altına yazılan yorumlar ilgimi çekti. Ölçüsüz savunmalar, acımasız eleştiriler. Amaçları aynı olması gereken İLKSAN üyelerinin taban tabana zıt İLKSAN tasvirleri. Kimileri göklere çıkarıyor. Kimileri yerin dibine indiriyor. Kimler haklı? Kimler haksız? Kafamda deli sorular…

Haber altına yorum yazanlar gerçekten İLKSAN üyesi mi?
Kaç lira aidat ödüyorlar, içerde kaç liraları birikmiş?
Biriken aidattan memnunlar mı?
Daha kaç yıl üye kalacaklar?
Bir gelecek ön görüleri var mı?
Eğitim Bir Sen yayınladığı raporla haksızlık mı ediyor?
İLKSAN, Tuncer Yılmaz’ın açıklamalarındaki kadar başarılı mı?

Bütün bu sorular cevaba muhtaç olsa da ben sıradan bir İLKSAN üyesi olarak bu bilgilere vakıf değilim. Ben beni bilirim. Yatırdığım aidat miktarını bilirim. Şu an İLKSAN sitesinde aidatlar başlığı altında bana ait olduğu söylenen toplam aidat rakamını bilirim. O yüzden kim yaparsa yapsın polemiklere karnım tok. İroni dolu laf atışmalarınıza aklım ermiyor.  Yayınladığınız 266 sayfalık faaliyet raporunu çözümlemeye de bilgim yetmiyor. Konunun uzmanı değilim. Ben bir ilkokul öğretmeniyim. İlkokul çocuğuna sorar gibi soracağım. Açık ve net.

Bu soruları sorarken de gerçek rakamlardan yola çıkacağım. Kendi gerçek verilerimle İLKSAN’a birlikte göz atalım. Çıkan sonuç bir fikir verir elbet. Açtım İLKSAN üye sayfamı baktım gerçek rakamlara; 14 Ocak 1993 de göreve başladığım, tamı tamına 28 yıl yani 336 ay aidat ödediğim, son ödediğim aidat miktarının 95,2 TL olduğu, ödediğim aidatın her daim benim maaşımın %2 sinden oluştuğu, İLKSAN’da birikmiş aidatlarımın toplamının da 8.743 TL olduğu bilgisine ulaşıyorum. Bu bilgiler www.ilksan.gov.tr adresinden kendi T.C numaramla giriş yaptığımda karşılaştığım gerçek bilgiler. İsterlerse tüm İLKSAN üyeleri de kendi aidat bilgilerine bu şekilde ulaşabilirler. Hadi birlikte bizzat bana ait olan bu rakamları masaya yatıralım.

Basit hesap ben annelerimizin altın günü yaptığı gibi maaşımın %2 si nispetinde gün yapsaydım bugün 336 ay x 95,2 =31.987 TL para olmalıydı. Basit usul ALTIN ya da DÖVİZ alsaydım hesabı yapmayacağım. Yaparsam hep birlikte öfkemiz artabilir. Sakin kalıp hesabımıza devam edelim.

Şimdi İLKSAN memnunlarının itirazını duyar gibi oldum ve kabul ettim. 1996 da sandığı eksi değerle teslim aldık dediniz sanırım. Gerçi 1996 da henüz doğmamış çocuklar bugün İLKSAN’a aidat ödüyorlar ama olsun. Haklısınız bu mağduriyetinize yardımcı olmak için size bir güzellik yapayım. 10 yılımı yani 120 aylık aidatımı gönüllü olarak bağışlıyorum. Bu bağışıma itiraz edenlere de bir çift lafım olacak. “Size ne kardeşim bağışladımsa ben bağışladım”.

Bu cömert bağışımdan sonra kalan ay = 214 x 95,2 = 20.372 TL. hesabımda bu rakam bari olsa helalleşecektim. Ama bende sadece 8,743 TL birikmiş aidatım var görünüyor. Gün yapma hesabından gidersek acaba kaç kişi gün parasını geri vermemiş. Ya da aslında biriken aidatım bakalım kaç aylık?

8743 / 95,2 = 92 aya karşılı gelen bir aidatım var. Yine kafam da deli sorular?

336 – 92 = 244 aylık aidatım kayıp. 244 kişi gün paramı getirmemiş.

Pardon 120 aylık bağış yapmıştım.

120 ay bağıştan sonra kalan ay 216 – 92 = 124 Hesap hatası yapmadıysam yine 124 ay kayıp. Bu insanlara güvenilmez mi kardeşim! 120 kişiye gün paramı bağışladım ama yine de 124 kişi getirmemiş borcunu. Yani ben gün yaptığımda ödediğim gün parasını getirmeyenlere neden getirmiyorsun, ne oldu bizim paraya diye sormayayım mı?

Şimdi bu hesabı beğenmeyip sanki yüksek bir meblağ gibi “ama emekli olunca 40.000 TL alacaksın” diyenleri duyar gibiyim. Ona da cevabım var. Yarın branş değiştirsem ne kadar ödeme alacağım? Daha geçen hafta 22 yılın sonunda branş değiştiren bir arkadaşıma 13.000 TL, yine 7 yıl aidat yatırıp emekli olan bir il yöneticisine 5200 TL İLKSAN tarafından ödeme yapıldı. Bu şekilde ayrılmak durumda kalan yüzlerce örnek var. Bu üyelerimiz aidatlarını çocuklarının kumbarasına atsalar bile herhalde daha karlı olurlardı.

Kendi hesabıma dönelim ve boyun eğelim. Ne yapalım param bu kadarmış eyvallah.

28 yıl, 336 ay aidat ödediğime göre acaba ne kadar değerlenmiş benim aidatlar onu da bir hesaplayalım.

 8,743 / 336 = 26, TL ama benim maaşımın %2 si 95,2 TL yapıyor.

95,2- 26 = 69 TL eksik çıkıyor. Bu işte bir yanlışlık yok mu? Her ay yatırdığım 95,2 TL aidatın 69 TL si kayıp. Acaba yanlış hesap mı yaptım diye tekrar gözden geçirdim ama bir yanlışlık da bulamadım. Faaliyet raporundaki gelir kalemlerinde yazılan bol sıfırlı değerlenmeleri faiz, ikraz, kira gelirlerini hesap dışı bıraktığım gözden kaçmasın lütfen.

Şimdi bu yazıyı okuyanlar, muhataplarım siz kimseniz ya da muhatabımın savunucuları bana demagoji yapmadan, topu taca atmadan açık ve net bir cevap verin lütfen.

Basit bir gün hesabına bile denk gelemeyen aidatlarım gerçekten başarılı mı yönetilmiş.
Daha başarılı olamaz mıydı?
Başarılıysa başarı nerde?
Değilse sorumlusu kim?
 

Bana hiç kimse “ama, kem, küm, 1996, 3 katı, 5 katı diyerek laf kalabalığı yapmasın. Bu basit sorularımın cevabını versin kardeşim.

Bu hesap hatalı mı?
Neresi hatalı?
Ben nerde yanlış yaptım?
336 teyzemiz gün yapsaydı 244 tanesi arazi olur muydu?
İLKSAN benim yapmaktan aciz olduğum neyi yaptı?

Nasreddin Hoca merhumun “Kedi – Ciğer” çıkmazındayım.

Biri Allah rızası için cevap versin benim yatırdığım aidatın her ay kaybolan 69 TL si nerde?

Ha bir de bana sakın kimse art niyetli falan demesin. Bir kalemde 120 aylık aidatımı size ve sandığımızın âli menfaatine bir kalemde elim titremeden bağışlayıverdim.

Sorum çok basit.

Kedi buysa ciğer nerde? Yok bu ciğerse kedi nerde?

Selamlarımla

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum