SBS sistemini öğrenci seçecek

SBS sistemini öğrenci seçecek

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya konacak SBS sistemi için mevcut öğrencilere tercih hakkı sunacak.

6, 7 ve 8. sınıfta öğrenim gören öğrenciler seçimlerine göre eski sistemle eğitimine devam edecek veya yeni SBS sistemine göre sınava girebilecek.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni SBS sistemi için çalışmaları sürerken, sistemin uygulanması ile çarpıcı bir karara imza atılması planlandığı ortaya çıktı. Yeni eğitim-öğretim yılından itibaren 6,7 ve 8. sınıflara uygulanması planlanan yeni SBS sistemi için öğrencilere tercih hakkı sunmayı planlıyor. Buna göre, öğrencilere eski sistemle devam etme hakkı tanınacak. İsteyen öğrenci de yeni sistemin sınavlarına girebilecek.
 
OKUL MERKEZLİ EĞİTİM
 
Yeni ortaöğretim sisteminin geliştirilmesi kapsamında Bakanlık 5 amaç belirledi. Bunlar, ortaöğretim programlarının ve öğrenci kazanımlarının objektif bir şekilde izlenmesi, okul merkezli bir eğitim politikasının oluşturulması, okul dışı unsurlara yönelik rağbetin azaltılması şeklinde sıralandı.
 
HAFTANIN 3 GÜNÜNE SINAV ARASI
 
Öğrencilere dönem içerisinde, Türkçe, fen ve teknoloji, matematik, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisinden oluşan 6 temel dersten 6 merkezi sınav yapılacak. Aralık ve Nisan aylarında yapılan sınavlara öğrenciler okullarında girecek.
 
Devamsızlık önceliği var
 
Liseye yerleştirmede öğrencilerin 6. sınıfın yüzde 10, 7. sınıfın yüzde 20, 8. sınıfın ise yüzde 70 ağırlıklandırma oranı ile belirlenecek başarı puanı, öğrencinin bir sonraki eğitim basamağında devam edeceği okulu belirleyecek. Puan eşitliğinde liseye yerleştirmelerde devamsızlık oranı, doğum tarihinin daha sonra olması gibi durumlara öncelik tanınacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.