SBS yerine 6 sınav geliyor !

SBS yerine 6 sınav geliyor !

Öğrencileri SBS yerine 6 sınav bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önümüzdeki yıldan itibaren SBS yerine uygulanacak ortaöğretime geçiş sınavı için model çalışmalarını sürdürüyor.
 
Zaman gazetesinden Burcu Öztürk'ün haberine göre 16 ilde yapılacak “arama konferansları” adı verilen programlar sonucunda yeni sistem belirlenecek. İstanbul'da gerçekleşen konferansta alınan karara göre, öğrencilere dönem içinde 6 dersten 6 farklı sınav uygulanacak. Bunun dışında başka bir sınav yapılmayacak. Öğrenciler dönem boyunca 6 genel ders sınavına girmiş olacak.
 
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Öğrenciler 6 dersten 6 farklı ders sınavı olacak. Kimi zaman okullarda da toplu ders sınavları yapılıyordu. Artık bu Türkiye genelinde yapılacak. Örneğin okulda matematik dersinden 3 sınav oluyorsa 2.’si ya da 3.’sü Türkiye genelinde olacak. Sınavlar MEB tarafından merkezi sistemle yapılacak.” dedi. 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren 8. sınıflar için uygulamaya konulacak sisteme, sonraki yıllarda 7. ve 6. sınıflar dâhil edilecek.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.