SBS'de tüm sorumluluk okul müdürünün

SBS'de tüm sorumluluk okul müdürünün

Okul müdürleri dikkat ! SBS de tüm sorumluluk okul müdüründe olacak...

 

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve EğitimTeknolojileri Genel Müdürlüğü, '2013 SBS-PYBS Genelgesi' yayımlandı. SeviyeBelirleme Sınavı (SBS)'na başvurular, 4-22 Mart tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, kılavuza, bakanlığın resmi sitesindenulaşabilecek. SBS-PYSB genelgesiyle sınav işlemleriyle ilgili bilgi verildi. Genelgeye göre, 8. sınıflar için SBS ve PYBS 8 Haziran'da, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise PYBS 9 Haziran'da yapılacak.

 

SBS ve PYBS ile ilgili tüm iş ve işlemler, e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Polis kolejine başvuru yapmak isteyen öğrenciler, başvuru işlemlerini İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün http://www.egm.gov.tr internet adresinden takip edecek. Sınava girecek öğrenciler, kılavuza www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilecek.

 

Öğrencilerin veya velilerinin, SBS e-Başvuru Kılavuzu'nda yer alan bankalara, öğrencinin TC Kimlik Numarası'nı belirterek 10 lira sınav ücretini yatırmaları, başvuru için yeterli olacak. 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren öğrencilerden sınav ücreti alınmayacak.

 

SBS başvurusunu yapan ve PYBS başvurusunda bulunmak isteyen 8. sınıf öğrencilerinin başvuruları ise PYBS başvuru şartlarını taşımaları halinde, 12-23 Mart tarihlerinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

 

Veliler ve okul müdürleri sorumlu olacak

Başvuru süresi içinde, okul müdürlüklerince ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak işlemlerde, fotoğraflı sınav giriş belgesi internetten çıktı alınarak onaylanacak ve öğrenciye teslim edilecek. Okul müdürlükleri, SBS'ye başvurmak isteyen öğrenciler ile bu öğrencilerin velilerini bilgilendirecek, başvuru tarihleri arasında öğrencilere başvuru yapmaları konusunda rehberlik edecek. SBS'ye başvuran ve PYBS'ye de katılmak isteyen başvuru şartlarını taşıyan öğrencilere rehberlik edilerek, başvuru işlemleri zamanında yapılacak ve okulda kurulan komisyon tarafından öğrenciye ait belgeleri kontrol edilecek.

 

Müdürlükler ayrıca, okulunda sınav hizmeti alması gereken engelli öğrenci varsa, bu öğrencinin velisini, okulun bağlı bulunduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne (RAM) yönlendirecek, bu bilgilerinin MEBBIS-RAM Modülüne islenip işlenmedigini e-Okul sisteminden takip edecek. Görme, işitme, zihinsel ve ortopedik engelliler ortaokulları ile yatılı bölge ortaokullarında (YBO) öğrenim gören engelli öğrencilere ait 'Özürlü Sağlık Kurulu Raporu', 'Özürlü Kimlik Kartı' veya 'Özür bilgisinin işlenmiş olduğu nüfus cüzdanının başvuru tarihleri arasında RAM'a topluca gönderecek.

 

Öğrenciler, SBS'de e-Okul sisteminde kayıtlı olan zorunlu yabancı dil dersinin testinden sorumlu olacak. İşitme engeli olan öğrencinin yabancı dil sınavına katılmasını isteyen velisinin başvurusu varsa, bu durum e-Okul sistemine işlenecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin aynı zamanda PYBS'ye başvurmaları halinde, PYBS puanı ayrıca hesaplanmayacak, SBS puanından aldıkları puan geçerli olacak.

 

İnternet bağlantısı yoksa başka bir okulun interneti kullanılacak

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin beyan ettiği rapor ya da belgenin bir nüshası rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüklerinde saklanacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, SBS ve PYBS için 27 Mayıs'tan itibaren Bakanlığın internet adresinden okul müdürlüklerince alınarak, onaylanıp, öğrenciye teslim edilecek. Sınavlarla ilgili tüm bilgiler ve duyurular http://oges.meb.gov.tr internet sayfasında sürekli olarak yayımlanacak.

 

Adayların, velilerin ve okul yöneticilerinin, sözü edilen internet sayfasını takip etmeleri gerekiyor. Tüm başvuru işlemlerinin yapılmasından adayın velisi, takip edilmesinden ise okul müdürlüğü sorumlu olacak. Öğrencilerin, SBS ve PYBS işlemlerini süresi içinde, eksiksiz yapıp yapmadıklarını sistem üzerinden kontrol etmekten okul müdürlükleri birinci derecede sorumlu olacak. Okulun internet bağlantısı olmaması veya herhangi bir aksaklık nedeniyle başvuru onayının yapılamaması durumunda, gerekli tedbirleri alarak başka bir okul veya il/ilçe milli eğitim müdürlüğünün internet erişim imkanlarını kullanarak, öğrencilerle ilgili işlemleri takip edecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum