SBS’de yanlış tercihten veli sorumlu

SBS’de yanlış tercihten veli sorumlu

Sınavın ardından öğrenci ve veliler tarafından ikinci ve önemli bir aşama olarak görülen tercih dönemi bugün başladı.

TERCİH LİSTESİ BİR KEZ DÜZENLENECEK

OYP'ye göre yapılacak tercih ve yerleştirme işlemlerinde, geçmiş yıllara göre bazı farklı uygulamalar söz konusu olduğundan, okul müdürleri, veliler ve öğrencilere rehberlik eden diğer yetkililer, http://oges.meb.gov.tr adresinde yayınlanan tercih ve yerleştirme e-kılavuzunu dikkatlice okumaları gerekiyor. OYP'si 201 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek.

Yerleştirme işlemleri için tercihler 15-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 (on) tercih yapabilecek. Tercih başvurusu sadece bir kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, tercihler, öncelik sırasına ve http://oges.meb.gov.tr ile https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılması tavsiye ediliyor. Tercihlerden, öğrenci velisi sorumlu olacak. Tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme ­e-kılavuzuna uygun doldurulması gerekiyor.

Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacak. Elektronik ortamda onaylanan 'Tercih Başvuru Bilgileri Formu'nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.