Seçimlerde Aday Olacak Memurlar Ne Yapacak?

Seçimlerde Aday Olacak Memurlar Ne Yapacak?

BAŞKANLIĞIMIZCA, 2014 YILI MAHALLİ İDARELER SEÇİMİNDE ADAY OLMAK İSTEYEN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ BİR REHBER HAZIRLANDI

Başkanlığımızca, 2014 yılı mahalli idarelerseçiminde aday olmak isteyen kamu görevlileriyle ilgili bir rehber hazırlandı.

Buna göre, adaylık için istifa etmesi gereken kamu görevlilerinin  1 Aralık 2013'ten geçerli olacak şekilde en geç 29 KASIM 2013 mesai saati bitimine kadar istifa dilekçelerini vermeleri gerekiyor.

Devlet Personel Başkanı Sayın Mehmet Ali KUMBUZOĞLU’nun konuya ilişkin açıklaması şöyledir;

"Kamu görevlileri arasında da mahalli idareler seçimlerinde aday olmayı planlayanlar vardır.

Bu süreçte kamu görevlilerine yardımcı olmak, kafalardaki soru işaretlerine yanıt vermek için bir rehber hazırladık.
Seçilme hakkını kullanmak isteyen kamu görevlilerinin bu süreçteki haklarını hatırlatarak, olası mağduriyetleri önlemeyi amaçladık.

Kamu görevlileri arasında bir çok alanda uzmanlaşmış personel bulunmakta. Kamu kültürü almış görevlilerin seçilme hakkını kullanarak ülkeye belediye başkanı ya da yerel yönetici olarak hizmet vermek istemesini olumlu karşılıyoruz ve kendilerine bu süreçte yardımcı olmak istiyoruz. Halen daha önce kamu görevlisi olarak devlete hizmet vermiş pek çok başarılı yerel yönetici bulunuyor. Seçim süreci için de aday olmayı düşünen, aday olacak kamu görevlilerine başarılar diliyoruz"

 

Seçim rehberi için lütfen tıklayınız…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.