Şehit Necmettin öğretmenin ailesinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Şehit Necmettin öğretmenin ailesinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ailesi, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere dua ediyor

- Şehit öğretmenin babası Hamit Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrin'e yönelik yürütülen harekatı desteklediğini belirterek, her koşulda Türk askerinin yanında olduğunu söyledi.

Türk ordusunun her daim muzaffer olmasını dileyen Yılmaz, kalplerinin harekata katılan Mehmetçik ile birlikte attığını vurguladı.

Yılmaz, Terör örgütü PKK'nın oğlu Necmettin Yılmaz'ı katlettiğini hatırlatarak, "Onlar benim çocuğumu suçsuz günahsız yere, kaleminden başka silahı olmadan hunharca katlettiler. Oğlumun bedenine 27 gün sonra ulaştım. Çocuğumun kanı yerde kalmadığı için sevinçliyim. Bir şehit öğretmen babası olarak dualarımız ve kalplerimiz askerlerimizle. Onlar da benim evlatlarım. Güvenlik güçlerimiz için devamlı Kur'an-ı Kerim okuyorum. Onların muzaffer olması için dua ediyorum. Bu konuda devletimle onur duyuyorum." dedi.

"Ben o bombayı gördüğümde gururların en büyüğünü yaşadım"

Operasyonda kullanılan yerli mühimmatlara oğlu Necmettin ve Aybüke öğretmenin isminin de yazıldığını sosyal medyadan gördüğünü ifade eden Yılmaz, bundan gurur duyduğunu belirtti.

Baba Yılmaz, fotoğrafı görünce devletin, askerin ve polisin her daim yanında olduğunu bir kez daha hissettiğine dikkati çekerek, "Yerli bombanın da üzerine şehit öğretmenler Necmettin ve Aybüke'nin isimlerinin yazılması bize şeref verdi. Allah onlardan razı olsun. Ben o bombayı gördüğümde gururların en büyüğünü yaşadım. Onlar ebabil kuşu gibi. Onlar benim için ebabil kuşlarının bıraktığı bir bomba. Çok onurlandım. Beni çok gururlandırdılar. O silahların milli üretim olmasından da ekstra bir onur duydum." diye konuştu.

"Benim çocuğumu niye arayıp sormadılar?"

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yapılan olumsuz açıklamalardan üzüntü duyduğunu dile getiren şehit öğretmenin babası Yılmaz, tepkisini şu cümlelerle aktardı:

"Onlar benim çocuğum öldürülünce bir basın açıklaması dahi düzenlemediler. Benim çocuğum hunharca katledildi. İnsan haklarıysa oradaydı insan hakları. Bu insan haklarını savunanlar o zaman neredeydi? Benim çocuğumu niye arayıp sormadılar? Bir taziyede bile bulunmadılar. Bizim evladımızın acısını paylaşmayanlar şimdi teröristlerin, 'asalak böceklerin' haklarını savunmaya kalkıyorlar. Bundan acı hissediyorum. Vicdanım sızlıyor. Ben onların görüşlerini kınıyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekatla ilgili olumsuz görüş belirtenlere cevap verirken oğlu şehit öğretmen Necmettin'i de andığını anımsatan baba Yılmaz, bundan büyük bir gurur duyduğunu bildirdi.

Yılmaz, duyarlılığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, "Rabbim başımızdan eksik etmesin. Biz onunla onur duyuyoruz. Kalbimiz onunla beraber. Rabbim Cumhurbaşkanımızı ve milletimizi muzaffer etsin. Devlet Bahçeli'yi de bu yolda tebrik ediyor, teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Afrin'e gitmekten, bu uğurda ölmekten de şeref duyarım"

Vatanı ve milleti için her türlü fedakarlığa hazır olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

Bana da bir görev verilirse Afrin'e gitmekten, bu uğurda ölmekten de şeref duyarım. Yüreklerimiz ve kalplerimiz Afrin'de. O çocuklarımız zannetmesinler ki yalnızlar. Bütün Türkiye onlara dua ediyor. Ben de bir şehit babası olarak onlara dua ediyorum. Onların işlerinin rast gitmesini ve Rabbimin onları melekleriyle korumasını diliyorum. Onları dualarımızda ve niyazlarımızda devamlı anıyoruz. Onların gözlerinden öpüyor muzaffer olmaları için dua ediyorum."

Anne Gülay Yılmaz da Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere selam göndererek, muzaffer olmaları temennisinde bulundu.

Terörist unsurlara ait hedeflerin bombalanmasında kullanılan mühimmatlara Mehmetçik tarafından oğlu şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın adının yazılmasından sevinç duyduğunu dile getiren anne Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Allah onlardan razı olsun. Benim çocuğumu da unutmamışlar. Bombaların üstüne ismini yazmışlar. Allahım güç kuvvet versin. Allah tüm şehit ailelerimize sabırlar nasip eylesin. Beni de çağırsalar bende vatanım, milletim için savaşa giderim. Allah askerimizi muzaffer etsin."

PKK/YPG tüm köylere tüneller kazıp, yoldan geçenden vergi almış

PKK/YPG tüm köylere tüneller kazıp, yoldan geçenden vergi almış

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.