Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu Kütüphanesi Açıldı

Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu Kütüphanesi Açıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir eğitimci için en büyük acının, gözü gibi baktığı öğrencisi tarafından öldürülmek olduğunu ifade ederek, “Eğitimciler olarak, yarına ilişkin rüyanın gerçekleşmesi için ter döküyoruz. Mesleğin itibar

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir eğitimci için en büyük acının, gözü gibi baktığı öğrencisi tarafından öldürülmek olduğunu ifade ederek, “Eğitimciler olarak, yarına ilişkin rüyanın gerçekleşmesi için ter döküyoruz. Mesleğin itibarı iade edilmeli, öğretmenin eli güçlendirilmelidir” dedi.



Gebze’de öğrencisi tarafından öldürülen Necmeddin Kuyucu adına yaptırdığımız kütüphane, Kocaeli Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Genel Başkan yardımcılarımız Hasan Yalçın Yayla, Atilla Olçum, Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanımız Şahin Yaşlık, yönetim kurulu, çevre illerin şube başkanları, Necmeddin Kuyucu’nun ailesi, yakınları, öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarının katılımıyla hizmete açıldı.



 

Eğitimciye şiddetin önüne geçecek yasal düzenleme bir an evvel yapılmalıdır

Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesi’nde yapılan açılış töreninde konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, Mehmet Akif İnan’ın “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/destanlar yayılır mezarımızdan” mısralarıyla sözlerine başladı. Yalçın, Necmeddin Kuyucu’nun destansı bir mücadeleyle meslek hayatını sürdüren, öğrencileri ile bütünleşen, öğretmenlerin gönlünü kazanan bir eğitimci olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde böyle bir kütüphanenin açılmasını çok anlamlı bulduğunu belirten Yalçın, “Bir öğretmen adına bir kütüphane açılması, her an hatırlanması, adının yaşaması demektir. İsterdik ki Necmettin öğretmenimiz aramızda olsun ve bu kütüphaneyi onunla birlikte açalım ama ne yazık ki çok acı bir şekilde, öğrencisi tarafından öldürülerek aramızdan ayrıldı. 24 Kasım deyince artık Türkiye’de herkes Necmeddin Kuyucu’nun, Şenay Aybüke Yalçın’ın, Necmettin Yılmaz’ın, Ayhan Kökmen’in, Yusuf Elitaş’ın ismini anmadan geçmiyor. Herkes onları tanıyor, onların eğitimci olarak mücadelelerini biliyor ve hatırlıyor” şeklinde konuştu.



 


Eğitimcilere yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığını, bunun da ciddi sorunlara neden olabileceğini kaydeden Yalçın, “Bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Aklına esenin, kafası bozulanın gelip öğretmene çatacağı bir sistem olmasın. Diyarbakır’da saldırıya uğrayan müdür yardımcısı arkadaşımız, ‘Beni darbettiler, karakola gittik, ifade verdik, çıkışta suratıma bakıp pişkin pişkin ayrıldılar’ diyor. Bu tabloları yaşamak istemiyoruz. Eğitimciler olarak, yarına ilişkin rüyanın gerçekleşmesi için ter döküyoruz. Mesleğin itibarı iade edilmeli, öğretmenin eli güçlendirilmelidir. Öğretmenlik sıradan bir meslek değildir. Öğretmenlik, korunması gereken bir meslek, kanunu maliyet hesabı gözetilerek ötelenmemelidir. Mahiyeti maliyetinden daha önde tutulmalıdır” ifadelerini kullandı.


 

Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek kütüphane hizmete açıldı.



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.