Sendikalar taşerona kadroda popülist davranıyor

Sendikalar taşerona kadroda popülist davranıyor

Sendikalar taşerona kadroda sadece popülist davranıyor, Memur Sen'i, Kamu Sen'i, KESK'i taşerona kadroda popülist davranıyor

Taşerona kadro, taşeron personel olarak çalışanları sevindirirken, KPSS ile kamuya atanmayı bekleyen adayları üzmektedir.

İşsiz, kamuya atanmayı bekleyen adayların, konuya dair beklentilerini geçen günkü haberimizde ele almıştık.

Zaten, konunun hak ve adalet boyutundan dolayı, hükümet adına TV'lere çıkan Maliye Bakanı, taşerona kadro düzenlemesinin tam olarak "kadro vermek" anlamına gelmeyeceğini ifade bazı açıklamalarda bulundu. Örneğin, süre şartı, sınav, özel sözleşmeli pozisyon gibi bazı şartların getirileceği ifade edildi. Tıklayınız.

Ancak, hem Memur Sen hem de Kamu de Kamu Sen, yapılacak düzenlemenin aldatmaca olduğunu ve taşeron personele neredeyse memur güvenceli kadro verilmesini talep eden açıklamalarda bulunmaktadır.

Her iki ana konfederasyon da kelimenin tam anlamıyla olaya popülist yaklaşmakta, hak/adalet ilkelerini düşünmemektedir.

Bu bağlamda, ülke bizim ülkemizdir. Kamuya getirilecek bütçe yükü, ülkenin geleceğini etkileyecektir. Kamuya atanmayı bekleyen 4 milyon adayın hakkı ise olayın başka bir boyutudur.

Bu nedenlerle, özellikle geniş üye tabanına sahip sendika ve konfederasyonların, yangına körükle gitmemeleri, sendikal tabandaki talepleri hak ve adalet süzgecinden geçirdikten sonra kamuoyuna yansıtmaları daha doğru olacaktır.

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.