Şenocak: 2670 oy YSK memurlarınca sisteme 0 girilmiş

Şenocak: 2670 oy YSK memurlarınca sisteme 0 girilmiş

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'tan son dakika açıklaması geldi. Şenocak açıklamasında "İtirazlarımızı 39 ilçe seçim kurulana bugün saat 15.00 itibariyla teslim ettik. Hile ve usulsüzlükler tespit ettik" dedi.

Bayram Şenocak'ın açıklamalarından satır başları:

Daha ilginç bir şey paylaşmak istiyorum. Sandık sonuç tutanağında Binali Yıldırım Bey'in almış olduğu oy 127 olarak işlenmiş aynı şekilde cetvele de 127 olarak işlenmiş.

Burada bir farklılık var ilçe seçim kurulunda bu verileri giren görevliler bu verileri sadece sıfır olarak kayda girmişler.

Yani şu anda bizim bu şekilde tespit ettiğimiz 2675 oydan bahsediyorum. Şu anda bunlar YSK'da sıfır olarak görülüyor.

Bu işi hangi memurlar neye göre yapıyorlarsa hukuki noktada ne yapılması gerekiyorsa yakın olarak takip edeceğiz ve uygulayacağız.

İlçe seçim kurulunu bu süreci yönetme noktasında daha gayretli olmaya davet etmiş olayım.

İstanbul'da geçersiz oyların diğer oy pusulalarında farklı olarak büyükşehir oy pusulalarında yoğunlaşması tespit ettiğimiz bir diğer önemli husustur.

CHP'nin adayı geçersiz oyların yeniden sayılması nedeniyle rahatsızlığını ifade etmişti. Bu tepkiyi vermesi oldukça manidar bir durumdur.

Geçersiz oyların seçim sonucunda direkt tesiri vatandaşın hür iradesinin sandığa yansımasına halel getirmiştir.

Meclis üyeliğinde açık fark olmasına rağmen büyükşehir sonuçlarını elimizdeki verilerle karşılaştırdığımızda şaibe oluşmaktadır.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak İstanbul'da bazı sandıklarda memurların 2675 oyu sıfır olarak sisteme girdiklerini açıkladı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak 39 ilçede itirazda bulunduklarını açıkladı

Şenocak, 319 bin geçersiz oyların yeniden sayılması istediklerini de açıklayan Şenocak "Zarfın içindeki bir pusulanın eksikliği veya fazlalığından dolayı binlerce oyun geçersiz oyun varolduğunu tespit ettik. Bu eski seçimlerde vardı ama kanuni düzenleme yapıldı. Bu konuda yanlış yapılmıştır." dedi.

Şenocak ayrıca, 2106 nolu sandıkta, tutanak ve cetvelde 127 olarak görülen oyun, YSK memurlarınca YSK SEÇSİZ sistemine sıfır olarak girildiğini belirti ve "Bu şekilde tespit ettiğimiz 2675 oy var. Bunlar şuan YSK'da sıfır görünüyor. Bunu yapan memurlar hakkında gerekli hukuki süreci işleteceğiz." dedi.

Şenocak, İmamoğlu'nun geçersiz oyların yeniden sayılması yönündeki talepten rahatsız olduğunu açıkladığını belirterek "İmamoğlu rahatsız olmamalıdır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.