Serbest bıraktıkları isim darbeyi yöneten çıktı!

Serbest bıraktıkları isim darbeyi yöneten çıktı!

Darbe girişimini Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz'ün Akıncı Hava Üssü'nde en tepedeki isim olarak yönettiği ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün Akıncı Hava Üssü'nde en tepedeki isim olarak yönettiği ortaya çıktı. Ertesi gün üs yakınlarında kaçarken yakalanan, ancak yandaşları olan hakimlerce serbest bırakılan Öksüz'ün Hava Kuvvetleri değil, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri imamı' olduğu da öğrenildi.

Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişimini Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına TSK imamı bir doçent yönetti. Darbe girişiminin merkez üssü Akıncılar'da yakalanan, fakat Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik tarafından serbest bırakılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün, terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) imamı olduğu ve Fetullah Gülen adına darbeyi yönettiği ortaya çıktı. Öksüz'ün 15 Temmuz gecesi Akıncı Hava Üssü'nde olduğu, orada görevli ve darbeye katılmamış bir teğmenin tanıklığıyla da doğrulandı.

MUSTAFA ÖZCAN'IN YETİŞTİRMESİ!

Öksüz'ün, Fethullah Gülen'in askeri faaliyetlerdeki en çok güvendiği isim olduğu, son dönemde onu tüm TSK'nın imamı yaptığı öğrenildi. Terör örgütü içinde askeri okullarla ilgili görevlerine, o dönemde Hava Kuvvetleri imamı olan Mustafa Özcan'ın yanında başlayan Öksüz, zamanla onun yardımcılığına kadar yükseldi. Özcan'ın FETÖ yapılanmasındaki kontrolünü yaygınlaştırıp, Gülen'in bile çekindiği bir güce erişip Türkiye imamı olmasının ardından, Öksüz Hava Kuvvetleri imamı konumuna yükseldi. 17-25 Aralık bürokratik darbe girişimi sürecinde ‘hava imamı' olan firari Öksüz, bu süreçte Özcan'a ve Gülen'e sadakatini ispatlayınca 2015 başlarında tüm TSK'nın FETÖ imamı yapıldı. Öksüz'ün son aylarda yurt dışı ve Ankara dahil sık seyahat yaptığı biliniyor; bu gezilerinde darbe hazırlığı toplantıları yaptığı tahmin ediliyor.

KENDİLERİNİ YAKMA PAHASINA İMAMI KURTARDILAR

Öksüz 16 Temmuz'da, darbe girişiminin operasyonel merkezi Akıncı Hava Üssü'nde yakalanmış, 20 Temmuz'da Sincan Batı Adliyesinde hakim karşısına çıkartılmıştı. Burada Hakim Köksal Şahin ve Hakim Çetin Sönmez, tüm kariyerlerini yakma, hatta hapse girme pahasına TSK imamı Adil Öksüz'ü serbest bıraktılar. Öksüz, darbe girişimi başarısız olunca, darbenin bir diğer yönetici ismi eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'le birlikte üsten kaçıp, yakınlardaki tarlalara girmiş, orada jandarma tarafından yakalanmıştı. Darbe sırasında Akıncı Üssü'nde bulunan tek sivil Öksüz'dü. Üstelik mahkemede; “Amcam bu bölgedeki arazilerin gelecekte çok değerleneceğini söyledi, ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim, tarla bakarken beni yakaladılar” gibi gülünç bir ifade vermesine rağmen, Sulh Ceza Hakimi Köksal Şahin tarafından serbest bırakıldı. Savcının bu karara yaptığı itirazı ise diğer bir hakim, Çetin Sönmez reddetti.

“BURADA BİR HOCA VAR, HERŞEYİ O YÖNETİYOR”

Darbe gecesi Akıncı Hava Üssü'nde görevli olan fakat darbeye karışmayan normal personelden olan bir üsteğmenin anlattıkları, Öksüz'ün o gece üste olduğunu ve tüm kontrolü elinde tuttuğunu gösteriyor. Üsteğmen, daha önce komutanlığını yapmış bir subayı arayarak; “Burada bir yardımcı doçent var, ilahiyatçıymış. Herşeyin başında o var, tüm operasyonu yönetiyor.” ifadelerini kullandı. Örgütün TSK imamının darbeden 2 gün öncü Türkiye'ye geldiği de tespit edildi. Öksüz'ün üniversitedeki masasındaki kilitli çekmeceyi tornavida yardımıyla açan ekipler, burada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in “Kalbin Zümrüt Tepeleri” adlı kitabını da buldu.

FETÖ KRİTİK İSİMLERİ FİRAR ETTİREBİLİR

FETÖ'nün TSK'daki tüm yapılanmasını bilen Öksüz'ün tutuklanması ve sorgulanması durumunda, terör örgütünün TSK'da tamamen tükeneceği hesap edilerek, onun kurtarılması için bazı FETÖ mensuplarının feda edildiği değerlendiriliyor. Öksüz, FETÖ'nün TSK'daki herşeyi ve herkesi bilen tek ismi olması bakımından tam anlamıyla bir ‘karakutu'. Darbeci terör örgütünün, gözaltındaki ve tutuklu başka bazı kritik isimleri de kaçırma hesapları yaptığı bildiriliyor.

KAYNAK ZAMAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.