Siyasette Danışmanlık Modası; Toplamda 62, Saray'da 23

Siyasette Danışmanlık Modası; Toplamda 62, Saray'da 23

Siyasetin yeni modası danışmanlık oldu. Erdoğan, Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin toplam danışman sayısı 62’yi buldu. En çok danışman ise Saray'da: 23

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti liderleri, başdanışmanlardan ‘A takımı’ oluşturdu. ‘Gölge yönetim’ oluşturan liderlerin başdanışman sayıları her geçen gün artıyor. 

Toplam 62 danışmandan sadece 4’ü kadın…

Sözcü gazetesinden Barış Kaya’nın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışman kadrosu Başbakan Davutoğlu ve muhalefet liderlerinden daha fazla olduğu belirtildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hiç kadın danışmanı yok… Kılıçdaroğlu’nun kadın ve gençlik örgütlenmesinden sorumlu başdanışmanı bile erkek. Başdanışmanların görevleri, araştırma yapmak, metin hazırlamak, medyada partiyi temsil etmek. Siyasetteki danışmanlar şöyle:

ERDOĞAN: 23 DANIŞMANI VAR

Şükrü Karatepe, eski gazeteci İlnur Çevik ve Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde yakın çalıştığı Maksut Serim başdanışman oldu. AKP’li vekil Burhan Kuzu ile eski AKP’li vekiller Mehmet Uçum, İhsan Şener, Emin Önen, Mustafa Akış, Reha Denemeç, Özlem Zengin, Oktay Saral, Şeref Malkoç, Hamza Yerlikaya, Gülay Samancı, Seyfi Sertçelik ve Bülent Gedikli de başdanışman oldu. Eski bakanlar Ayşen Gürcan, Yalçın Topçu ve Alev Dedegil bu göreve getirildi.

DAVUTOĞLU: 14 DANIŞMANI VAR

Erdoğan’ın başdanışmanlarından Ertan Aydın, Davutoğlu’nun siyasi işlerden sorumlu başdanışmanı oldu. Akil adamlar İlahiyatçı Yılmaz Ensarioğlu, Muhsin Kızılkaya, seçim araştırmaları yapan Mustafa Şen, Alevi açılımının mimarı ilahiyatçı Necdet Subaşı ve İskender Pala’nın yanı sıra Seyit Ahmet Işkın, İsmail Küçükbayrak, Ali Sarıkaya, Osman Sert, Kemal Ökem, Süleyman Seyfi Öğün, Ömer Faruk Korkmaz, Ahmet Doğan ve Feridun Bilgin Davutoğlu’nun A takımında yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU: 15 DANIŞMANI VAR

Son atamalarla sayıları 15’e yükselen başdanışmanlar şunlar: Erdoğan Toprak, Engin Özkoç, Mehmet Zeki Gündüz, Cemil Erhan, Mehmet Bekaroğlu, İstemihan Talay, Ahmet Akın, Okan Gaytancıoğlu, Veli Özdemir, Fatih Gürsul, Ali Arif Özzeybek, Aytuğ Atıcı ve Cengiz Topel Yıldırım. Kadın ve gençlik örgütlenmesinden sorumlu asker kökenli ve altı yıllık özel danışmanı Recep Cengiz’in yanı sıra siyasi danışmanlığını ise Rasim Bölücek yapıyor.

BAHÇELİ: 10 DANIŞMANI VAR

MHP lideri Bahçeli’nin danışmanları arasında eski gazeteci Metin Özkan, Bahçeli’nin siyasi danışmanlığını yapıyor. Bahçeli’nin yanında sık sık yer alan MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter de danışmanları arasında.

En az 5700 TL maaş alıyorlar

Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarının alacakları ücret Cumhurbaşkanlığı Genel Sek-reterliği tarafından belirleniyor ve açıklanmıyor. Bazı başdanışmanlar 5700 liradan başlayan maaş alıyor. Kadroları farklı bir kamu kurumundaysa o kurumdan aldığı maaşın yarısı da başdanışman maaşına ekleniyor. Böylelikle maaşları 9000 TL’ye çıkıyor. Bazı başdanışmanlara ise büyükelçi unvanı veriliyor ve ücretleri 10 bin lirayı geçiyor. Her parti grubuna 10 tane danışman kadrosu veriliyor. Bu kişiler yaklaşık 5500 TL maaş alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.