Son Dakika! 2. iade KHK'sı çıkıyor

Son Dakika! 2. iade KHK'sı çıkıyor

FETÖ darbe girişimi sonrasında yayımlanan KHK'larla, FETÖ'yle irtibatı olan 80 bine yakın kamu personeli ihraç edildi. Hükümet yetkilileri, ihraçlara yapılan itirazların incelendiğini ve ihracında yanlışlık yapıldığına karar verilenlerin iade KHK'sıyla

FETÖ darbe girişimi sonrasında yayımlanan KHK'larla, FETÖ'yle irtibatı olan 80 bine yakın kamu personeli ihraç edildi.

Hükümet yetkilileri, ihraçlara yapılan itirazların incelendiğini ve ihracında yanlışlık yapıldığına karar verilenlerin iade KHK'sıyla görevlerine geri döndürüleceğini belirtmişti.

Ancak şuana kadar sadece 74 kamu personeli KHK'yla görevine iade edilmiştir. 675 sayılı KHK ile, 29 Ekim'de iade edilmişti.

İlk iade KHK'sında yer alan sayı, daha önce Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin belirttiği yüzde 1 hata payındaki sayının (800) çok gerisindedir.

Diğer taraftan, edinilen bilgilere göre, bir iade KHK'sı hazırlığı yapılmakta olup, kararnamenin kısa bir süre içinde yayınlanması beklenmektedir.

İade KHK'sı yayımlandığında, mobil uygulamalarımızı indirenlere veya facebook ve twitter sayfamızı takip edenlere gerekli bilgilendirme anlık olarak iletilecektir.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.