Sözleşmeli Öğretmenler Tehdit Ediliyor!

Sözleşmeli Öğretmenler Tehdit Ediliyor!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerin kendilerine üye olmamaları durumunda sözleşmelerinin iptal edileceğine söyleyen bazı yerel sendika temsilcilerine sert tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerin kendilerine üye olmamaları durumunda sözleşmelerinin iptal edileceğine söyleyen bazı yerel sendika temsilcilerine sert tepki gösterdi. Koncuk, “Bu adamların tüm tehditleri fos olduğu kadar, Türk Ceza Kanunun 118. Maddesine göre 3 yıla kadar hapis cezasını gerektiren bir suçtur.” dedi.

Koncuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Soytarılar yine sahnede. Şeref, haysiyet yoksunu bazı yerel sendika temsilcilerinin sözleşmeli öğretmenleri tehdit ettikleri anlaşılmaktadır.

Bu ahlaksızlar, sözleşmeli öğretmenlerin kendilerine üye olmamaları halinde, sözleşmelerinin uzatılmayacağı yalanını söylemektelermiş.

Bunlar geçmişte aynı yalanı stajyer öğretmenlere de uygulamış ve pek çok insanı korkutarak üye yapmışlardır. İddiaları asla doğru değildir.

Türk Eğitim-Sen'e geçen yıllarda üye olup Stajyerliği kalkmayan tek bir öğretmen bulunmamaktadır. Sözleşmeli öğretmenler bunlara inanmasınlar.

Sözleşmeli öğretmenler bu tür yalan ve tehditle kendilerini üye yapmaya çalışanlar kim olursa olsun korkmadan yüzlerine tükürmelidir.

Bu adamların tüm tehditleri fos olduğu kadar, Türk Ceza Kanunun 118. Maddesine göre 3 yıla kadar hapis cezasını gerektiren bir suçtur.

Böylesine alçakça bir tehditle karşılaşanlar sendikamıza yazılı olarak bildirsinler. Biz  Türk Eğitim Sen olarak mazlumun yanındayız.

Bir kaç kendini bilmez istisna, taşra teşkilatları ve MEB merkez teşkilatı bu şerefsizliği destekleyecek bir tutum içinde olmayacaklardır.

Adı sendika ya da başka bir şey, kim ve ne olursa olsun artık bu şerefsizce yaklaşımlara ne memur ne de öğretmen kimse fırsat vermemelidir.

Oluşturdukları korku ikliminden yıllardır bir vampir gibi beslenen bu asalaklara göz yummak, kamuda kirlenmeye açık destek vermek demektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.