Sözleşmeli Öğretmenlerden Genel Başkan Talip Geylan'a Ziyaret

Sözleşmeli Öğretmenlerden Genel Başkan Talip Geylan'a Ziyaret

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı eş durumu mağduru sözleşmeli öğretmenler makamında ziyaret etti.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı eş durumu mağduru sözleşmeli öğretmenler makamında ziyaret etti.

Farklı illerden eşleri, çocuklarıyla gelen sözleşmeli öğretmenler,  mağduriyetlerinin giderilmesi için Genel Başkan Talip Geylan’dan destek vermesini istediler.  Eş durumu mağduru sözleşmeli öğretmenler, durumlarıyla ilgili MEB’den aydınlatıcı bilgi alamadıkları için çocuklarını okula yazdıramadıklarını, ev tutamadıklarını, uçak biletlerine para yetiştiremediklerini ifade ettiler.

Genel Başkan Talip Geylan yaptığı konuşmada sözleşmeli öğretmenlere sendika olarak  her zaman  destek verdiklerini,  bu konuyu gündemde tuttuklarını belirtti. Geylan: “Bakan ve yetkili bürokratlarla görüşmelerimde sıklıkla sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyetlerini dile getiriyorum. Emin olun ki, sizler Bakan’a ne ifade etmek istiyor iseniz birebir kendisine beklentilerinizi söylüyorum. Zaten bizim gündemimizde de öncelikli olarak  sözleşmeli öğretmenler var.” dedi.

Bilindiği gibi sözleşmeli öğretmenler için Torba yasa çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı da bu öneriye destek verdi ve nihayetinde 5 Temmuz tarihinde 3+1 düzenlemesi Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz. Ancak mağduriyetiniz elbette sona ermedi. Çünkü; 2016 yılında atanan sözleşmeli öğretmenler bir takım güvenlik soruşturmalarından dolayı ekim ayında göreve başladı. Dolayısıyla 2016 yılında atanan sözleşmeli öğretmenler 3 yılı ekim ayında dolacağı için ağustos ayında gerçekleştirilecek olan mazeret tayinlerine başvurma hakkına sahip değil.  Bu konuda çözüm bellidir: Türk Eğitim-Sen olarak 11 Temmuz tarihinde MEB’e yazılı başvuruda bulunduk ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi için 3 yıllık çalışma süresi hesabında, 31 Ekim tarihinin baz alınmasını istedik. Bu yöntem izlenirse, ortada mağduriyet kalmayacaktır. Talebimiz; Milli Eğitim Bakanlığı bir düzenleme yaparak, 2016 yılında KHK ile atanan ve 3 yılını dolduran arkadaşlarımızın en azından ağustos döneminde eş durumundan tayin haklarını verilmesiydi, olmadı. En azından ekim ayı itibariyle kadroya geçecek olan bu arkadaşlarımıza  kasım ayında tayin hakkı verilmesi için Türk Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na baskı yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Geylan: “Sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılana kadar, tüm öğretmenlerimizin; kadrolu, yani iş güvenceli, tayin hakkına sahip, diğer özlük hakları tam olacak şekilde atanana kadar mücadelemiz sürecektir.” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.