Sözleşmeli Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi

Sözleşmeli Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi

Mücadelemiz sonuç verdi: Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanındı

Millî Eğitim Bakanlığı 2020 Yarıyıl Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu yayımlayarak sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlara il içi ve iller arasında mazerete bağlı yer değişikliği hakkı tanıdı.

Eğitim-Bir-Sen olarak, üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere de aile birliği başta olmak üzere, mazerete bağlı yer değişikliği hakkı verilmesi talebimizi çeşitli platformlarda dile getirmiştik.

Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdığımız söz konusu talebi, başta bakan yardımcıları olmak üzere, Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde ısrarla gündeme getirerek Bakanlığın adım atmasını istemiştik. Yine sözleşmeli öğretmenlerin bu haklı talebinin karşılık bulması için “Sözleşmeli müjde bekliyor” çağrısında bulunarak Cizre/Şırnak’tan eylem başlatmış, sosyal medyada 132 bin paylaşımla Türkiye’de gündem oluşturmuş, 30 Aralık’ta iş bırakarak Ankara’da eylem yapacağımızı ilan etmiştik. 

Girişimlerimizin, çabalarımızın ve mücadelemizin sonuç vermesi, bizleri de sözleşmeli öğretmenlerimizi de memnun etmiştir. Sözleşmeli öğretmenlerimiz, kendilerine 2020 yarıyıl tatili döneminde mazerete bağlı yer değişikliği hakkı veren Bakanlığa, soruna duyarsız kalmayarak çözüm iradesini göstermesinden dolayı müteşekkirdir.

Sözleşmeli öğretmenlerimizin sorunlarının nihai çözümünün, sözleşmelilik statüsünün sona erdirilerek kadro güvencesine kavuşturulması gerçeğinden geçtiği unutulmamalıdır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, hizmet kolundaki sözleşmeli personelin ve sözleşmeli öğretmenlerin kadro mücadelesinin bayraktarlığını yapmaya, onların sesi olmaya devam edeceğiz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.